Agencija Fabrika, u saradnji sa Italijanskom ambasadom, 16. decembra je organizovala tradicionalni Novogodišnji humanitarni modni događaj za decu Prihvatilišt, u Rezidenciji Italijanskog ambasadora.

Mališani koji borave u Prihvatilištu, kao i prethodnih godina, pisali su pisma Deda Mrazu a koja su kao od 2011. godine poslali agenciji Fabrika, poveravajući mu šta priželjkuju za Novogodišnje i Božićne praznike. Ali, još više od poklona, želeli da upoznaju njihove idole, poznate ličnosti i to: glumce Viktora Savića, Aleksandra Radojičića, Đorđa Mišinu i Marinu Ćosić, mladu glumicu, Klaru Hrvanović, tekvonditkinja, Milicu Mandić, blogerku i influenserku Dunju Jovanić, modnu kreatorku, Vericu Rakočević, muzičara Nigora, violončelistkinju Jelu Mihailović-Jelu Čelo i novinarku Dušku Jovanić. Neopisiva je bila radost dece koja je svim prisutnima izmamila suze, što su dobili sve što su poželeli od Deda Mraza, zahvaljujući Fabrici i brojnim donatorima, ali pre svega što su imali priliku da upoznaju I zagrle svoje idole koji su im predali poklone, slikali se sa njima… Kada smo jednu devojčicu pitali zašto toliko plače, odgovorila je “nismo mogli ni da sanjamo da ćemo ovako nešto doživeti”.

Povezana vest:  Umro Michele Ferrero, "otac" Nutelle, Ferrero Rocher pralina, Kinder jaja i Tic Tac bombona

Radost je bila obostrana. Svi poznati su iskreno uživali što su imali priliku da ulepšaju život dece Prihvatilišta i bez obzira na brojne Prednovogodišnje obaveze, našli su vremena da dođu samo zbog njih i podele im poklone.

Događaj je otvorio Italijanski Ambasador, Njegova Ekselenicija Luca Gori, a Vesna Mandić, vlasnica agencije Fabrika je učestvovala u podeli poklona, nakon čega je usledila spektakularna modna revija najnovijih koleklcija DISTANTE. Svaki model je bio ispraćen burnim aplauzom, publika je uživala i uverila se zbog čega je DISTANTE već 25 godina kultno mesto modnog Beograda.

 

Foto: Marija Mlađen/ATA Images

Po završetku modne revije, manekenkama su se pridružili mališani iz Prihvatilišta i uz podršku publike, otpevali njihovu himnu. I na samom kraju, uz pesmu Mariah Carey “All I want for Christmas is you”, usledila je žurka, kada su zajedno pevali i igrali i deca i poznati koji su im dodelili poklone, publika(brojni ambasadori i ugledne ličnosti). Deca su bila neopisivo srećna, zbog čega se može reći da je ovo veče bilo “veče radosti”, što je I bio cilj svih organizatora i učesnika programa.

Povezana vest:  31 odsto Bečlija bez austrijskog pasoša

Ceo događaj je realizovan kako je naglašeno, ne uz pomoć sponzora, već prijatelja koji su u skladu sa svojim mogućnostima dali svoj doprinos da se nakon dve godine pauze zbog korone ponovo održi. To su pre svega kompanija Coca Cola sa brendom SCHWEPPES, zatim, MOJ KIOSK, BEL SPACE, BIO MEDICA, ATOS i salon lepote JASNA.

Za total designe se pobrinula agencija Mullen lowe&friends, a za besprekorni izgled manekenki tim šminkera Golden rose i tim frizera Šobota line.

Mnoga deca Prihvatilišta su izuzetno talentovana za umetnost i stvaraju neverovatna dela u okviru njihovih umetničkih radionica. Po završetku događaja, u toku koktela, Ambasada Italije je organizovala prodaju njihovih umetničkih radova i na njihovu ogromnu radost, sve je prodato. Uspeh ove prodaja nije samo u novcu, već u podizanju samopouzdanja dece koja su prvi put valorizovala svoj talenat. Tom prilikom im je predate još jedna važna donacija: članice BASAP – Belgrade’s Ambassador’s Spouses and Partners su prikupile novac i uručile Prihvatilištu paket sa proizvodima neophodnim za funkcionisanje njihovih umetničkih radionica.

Povezana vest:  Spektakl u Beogradu: KINESKI FESTIVAL SVETLA NA KALEMEGDANU

I na kraju, možda i njavažnije, skoro sve zvanice su prilikom odlaska izjavile: “odlazimo odavde kao bolji ljudi”, što se nadovezalo na izjavu Vesne Mandić kada je nabrajala poznate ličnosti koje su deca želela da upoznaju: “Mi odrasli, često pravimo pogrešne procene ljudi, zbog čega I doživljavamo razočarenja. Deca su ta koja UVEK, bez greške, procene ko su dobri ljudi. Poznate ličnosti koje su večeras sa nama isključivo po izboru dece nisu “celebritisi”, oni su večeras ovde kao “dobri ljudi”, koji ne treba samo da budu uzor deci Prihvatilišta, već kompletnom društvu”.

Foto: Marija Mlađen/ATA Images