Donacija Eurobank EFG projektu „LICEULICE”

Banka se uključila u projekat grupe nevladinih organizacija

potpisivanje ugovora efgEurobank EFG donirala je nameštaj koji više ne koristi Centru za integraciju mladih, koji će biti iskorišćen za opremanje redakcije i distributivnog centra časopisa “Liceulice ”. Ova nezavisna publikacija, prva ulična novina u Srbiji, omogućiće jedinstvenu priliku zaposlenja osoba koje žive i/ili rade na ulici.
Projekat je inicirao poznati glumac Branislav Trifunović, a pored Centra za integraciju mladih projekat realizuju udruženja građana Smart kolektiv i Radna organizacija. Cilj ovog društveno odgovornog projekta je realizacija i distribucija magazina, koji će prodavati osobe koje žive i/ili rade na ulici. Svi budući prodavci uličnih novina proći će neophodan trening koji će im omogućiti uključenje i ostanak u ovom projektu, legalnu zaradu i socijalnu integraciju. Planirano je da u prvoj godini bude angažovano 30 prodavaca, a da se svake godine uvećava njihov broj, kao i broj lokacija na kojima bi se prodaja vršila, kako bi se prodajnom mrežom pokrili svi veći gradovi u Srbiji. 
“Liceulice” je jedinstven projekat , jer sa jedne strane nudi komercijalno zanimljiv sadržaj u vidu magazina, a sa druge omogućava socijalno ugroženim članovima društva integraciju u normalne životne tokove. Posebna prednost ovog modela distribucije biće veza koja se stvara između prodavca/izdavača i kupca/čitaoca , jer samo kontaktom “lice u lice” moguće je podići svest o prisustvu siromaštva u društvu i njegovim posledicama“, izjavio je Branislav Trifunović povodom prijema donacije od Eurobank EFG.
Od svog osnivanja u Srbiji 2003. godine, Eurobank EFG neprekidno kombinuje strategiju dinamičnog i uspešnog rasta sa doprinosom zajednici u kojoj posluje, kroz brojne akcije i događaje. Aktivnosti Eurobank EFG obuhvataju dobrotvorne inicijative širom Srbije, podržavajući potrebe društveno socijalnih i vaspitnih institucija u lokalnim sredinama. 
Kroz sveobuhvatni program pod nazivom „Investiramo u evropske vrednosti“, Eurobank EFG sprovodi projekte podrške edukaciji, zdravstvu, osobama sa invaliditetom i zaštiti životne sredine, a u koji je do sada investirano preko tri miliona evra.

Povezana vest:  Najuspešnija francuska dijeta svih vremena - DUKAN DIJETA