Olivera Jevtić predvodi tim Srbije na prvenstvu Evrope u krosu

olivera_jevtic_atletikaAtletska reprezentacija Srbije otputovala je danas u Dablin, gde će u nedelju, 13. decembra, učestvovati na 16. prvenstvu Evrope u krosu. Šestočlani tim Srbije, koji je odredio selektor Dragiša Kuzmanović, predvodi naša najuspešnija takmičarka u krosu i evropska vicešampionka u maratonu Olivera Jevtić, koja će nastupiti u trci na 8.000 metara.

Našoj najtrofejnijoj atletičarki u krosu ovo će biti deseto učešće na prvenstvima Evrope, na kojima je do sada osvojila pet bronzanih medalja

-Za ovaj šampionat me vezuju lepe uspomene, odnosno pet bronzanih medalja. Pre šest nedelja pobedila sam na maratonu u Podgorici u vremenu 2:31,00 sata, što je vrlo dobar rezultat i još se nisam potpuno oporavila. Ova trka daće mi odgovore na neka moja pitanja koja se tiču nastavka karijere – bila je iskrena Olivera, istakavši da će kros u nedelju biti odličan pokazatelj za Novogodišnju trku u Sao Paolu.

Povezana vest:  Prezentacija projekta izgradnje atletske dvorane u kasarni general Jovan Mišković u Beogradu

Pored Olivere Jevtić, boje Srbije u Dablinu braniće i Mirko Petrović u konkurenciji seniora na 10.000 metara.

-Pripremali smo se mesec dana na Zlatiboru za ovo takmičenje i spreman sam. Konkurencija je vrlo jaka, ali ću pokušati da dam svoj maksimum – poručio je Petrović.

Bronzana sa prvenstva Evrope za mladje seniorke u Kaunasu, Azra Eminović, najbolje ostvarenje na krosu postigla je u Edinburgu 2003. godine, kada je zauzela sedmo mesto.

Povezana vest:  Dečija atletika u Valjevu

-Posle uspešnih trka ove godine, imala sam operaciju na stopalima, ali povreda je sanirana i ubrzo sam se vratila treningu. Za ovo takmičenje spremala sam se zajedno sa mojim prvim trenerom Safetom Maljevcom i verujem da ću u nedelju opravdati evropsku medalju i dokazati da ona nije bila slučajnost. Najveće rivalke su mi Rumunka Bobocel i Turkinja Sultan koja je aktuelna šampionka Evrope za mlađe seniorke na 1.500 metara – izjavila je Eminović.

Povezana vest:  Prvenstvo Balkana za mlađe juniore i juniorke

U trci na 6.000 metara u konkurenciji juniora Srbiju će predstavljati Nemanja Cerovac.

-Pripremao sam se na Zlatiboru u društvu Jevtić i Petrovića. I pored činjenice da je dosta kvalitetnih trkača izašlo ove godine iz juniorske kategorije konkurencija je i dalje jaka, ali se nadam da ću ostvariti bolji rezultat od prošlogodišnjeg. Bio bih zadovoljan plasmanom među prvih petnaest atletičara – poručio je Cerovac.

U konkurenciji juniorki na takmičenju u Dablinu srpski tim predstavljaće Amela Terzić i Teodora Simović.