TREĆI BRZINAC JOŠ JE U SEĆANJU GABORA SAGMAJSTERA

Copiapo mnogo lako

 

sagmajster111Četvrti brzinski ispit iz Fijamable do Copiapa, sa sve prelaskom granice izmedu Argentine i Čilea, na nadomorskoj visini od 4.500 metara, bio je, po rečima Gabora Sagmajstera, jedinog takmičara iz Srbije, lagana akcija u odnosu na predhodni dan. Toliko su još uvek jake emocije na pustinju u Fijambali i, takoreći, tričavih 182 kilometra brzinskog ispita, da je Gabor sve vreme razmišljao o predhodnom danu.

Etapu je završio na 71. poziciji sa zaostatkom od 46:53, a solidno vreme mu je omogućilo da popravi poziciju u generalnom plasmanu i ode na 68. mesto sa „minusom“ od 6:12:09. Inače, zbog veoma teškog jučerašnjeg dana i činjenice da su mnogi vozači potpuno iscrpljeni kasno stigli na cilj, start četvrte etape je pomeren, a planirana deonica od 203 kilometra je skraćena za 40 kilometara.

Povezana vest:  Pobeda Borkovića u Francuskoj

– Danas mi je mnogo lakše bilo u odnosu na treći dan kada sam jedva izašao iz pustinje. Ovih šesto i nešto kilometara, što etape, brzinskog ispita i prelaska granice, nisu mi teško pali kao borba na život i smrt u Fijambali. No, nema mesta kukanju, idemo dalje, ceka me sledeci brzinac do Antofagaste i stara dobra Atakama – rekao je Sagmajster u kampu.

Povezana vest:  Novi početak nove modelske godine: Opel Astra sada sa tihim dizel motorom i IntelliLink tehnologijom

Motociklista ekipe KTM Marko Koma bio je najbrži u četvrtoj etapi relija Dakar i prevezao je deonicu od Fjambale do Kopijapoa (163km) u vremenu 1:46,58. Nešto kasnije, vozač tima „X-Raid“ Stefan Peterhansel je vezao i drugu etapnu pobedu vremenom 1:40:22. Koma je bio brži od Davida Kastoa za 2 minuta i 4 sekunde, a 3 minuta i 14 sekundi od lidera u generalnom plasmanu i timskog kolege Sirila Desprea. Koma, koji je imao dosta problema u jučerašnjoj etapi, uspeo je da zauzme do šesto mesto u generalnom plasmanu. Čelna pozicija i dalje pripada Despreu koji ima 8 minuta i 53 sekunde prednosti nad vozačem ekipe Šerko Kastom, dok trećeplasirani Elder Rodriges (Jamaha) zaostaje 23:45 minuta. David Fretinj je etapu završio kao 11. i sada zauzima 19. poziciju u generalnom plasmanu.