Karate

Prijem u Sekretarijatu

OSVAJAČI MEDALJA IZ MAROKA KOD GRADSKOG SEKRETARA

 

karatisti_u_beograduNovembar je doneo mnogo radosti karate sportu Srbije. Na Svetskom kupu za mlađe seniore do 21 godine i Svetskom prvenstvu za kadete i juniore, održanim u Rabatu u Maroku, reprezentativci Srbije su osvojili četiri medalje: dve zlatne i po jednu srebrnu i bronzanu.

Od četiri odličja tri su Srbiji doneli karatisti beogradskih klubova. Uspeh u Maroku, bio je povod za prijem kod Ace Kovačevića, gradskog sekretara za omladinu i sport.

Zlatni Adrijana Vićovac i Nikola Jovanović, kao i bronzani Aleksandar Šestakov, uz selektore Miodraga Zečeviće i Gorana Šćepanovića, Dragoslava Stojkovića,  v.d. predsednika Beogradskog karate saveza, kao i klupski treneri, bili su gosti u Gradskom sekretarijatu za omladinu i sport.

Povezana vest:  KJOKUŠINKAJI, Prštalo na sparingu na Crvenom krstu

Osvojene tri medalje, dva zlata i jedna bronza, na važnim međunarodnim ispitima u Maroku, na Svetskom kupu i Svetskom prvenstvu, su veliki uspeh. Srpski karate je ovim takmičenjem zadržao kontinuitet osvajanja odličja na međunarodnoj sceni i to je ono što je najuočljivije. Isto tako, medalje koje naši sportisti osvajaju, rezultati koje beleže, samo su potvrda da se u srpskom, ali i prestoničkom karateu dobro i kvalitetno radi. Sve nas u Gradskom sekretarijatu raduje da su članovi beogradskih klubova doneli radost naciji, a mi ćemo pokušati da pronađemo adekvatan način da ove mlade ljude nagradimo za njihove rezultate. Svesni smo da ćemo na taj način da ih motivišemo, ne samo njih već i sve ostale sportiste, ali im i pomognemo u stvaranju uslova da u narednim godinama uvek daju svoj maksimum – rekao je Aca Kovačević, gradski sekretar za omladinu i sport.

Povezana vest:  Sanja i Dragana donele prve medalje za Srbiju na EP u Jerevanu

Dragoslav Stojković, v.d. predsednika Beogradskog karate saveza je istakao:

Najveći kvalitet srpskog karate sporta je upravo taj kontinuitet. Svaka medalja je dobra, to je veliki uspeh, ali je još bolje kada odličja dolaze u seriji. Kada postoji kontinuitet, iz godine u godinu, od takmičenja do takmičenja. Ove godine na takmičenjima u Rabatu osvojili smo četiri medalje, od toga su tri pripale takmičarima Beogradskog karate saveza. Kada se tome doda podatak da je od sedam medalja na Evropskom kadetskom i juniorskom šampionatu šest rezultat članova prestoničkih klubova, to je samo potvrda kvaliteta. Naravno, najveća koncentracija sportista, trenera u Beogradu, kao i odličan sistem rada obezbedili su te rezultate. Svi znamo da situacija sa treninzima nije idealna,  ali verujem da ćemo zajedno uspeti da karatistima obezbedimo optimalne uslove za rad kako bi osigurali nastavak dobrih rezultata.

Povezana vest:  DŽUDO, Zvezdina mladost u punom sjaju

Goran Šćepanović i Miodrag Zečević su podvukli da su rezultati ostvareni Na Svetskom kupu i Svetskom prvenstvu u Maroku bili očekivani jer mlađe kategorije beleže uspehe poslednjih godina. Selektori su se i malo našalili rekavši da su ovoga puta imali i slatku obavezu da posle sjajnog rezultata seniora na Svetskom prvenstvu u Japanu, i oni ostvare uspeh.