SVETSKO PRVENSTVO U FORMAMA

Orlovi ipak nastupaju u Kairu

 

sp_tkv_Uprkos finansijskim problemima tehnička reprezentacija Srbije će se pojaviti i nastupiti na predstojećem 4.Svetskom prvenstvu u formama koje će se odrzati od 30.novembra do 02.Decembra u egipatskom gradu Kairu.

Posle obavljenih razgovora i borbe oko obezbeđivanja finansijskih sredstava srpski tekvondisti u formama će se pojaviti i nastupiti u Egiptu na svetskom prvenstvu.

-Zahvaljujući odlučnosti samih takmičara i kolega kojima je u interesu razvoj i napredak tekvondo sporta u Srbiji uspeli smo da organizujemo nastup na ovoj Svetskoj smotri tekvondo sportista. Nažalost, necemo nastupiti u kompletnom sastavu kao u Portugalu. U Kairo putuju, u pojedinačnoj konkurenciji Vanesa Kerkelić, Marijana Suzuković, Branislav Kuruca i Miladin Dakić. U konkurenciji muških timova nastupice Branislav Kuruca, Miladin Dakić i Lazar Manojlović, dok će ženski tim predstavljati Sanja Kopčanski, Marijana Suzuković i Nataša Bajić. U konkurenciji miks parova nastupiće Sanja Kopčanski i Lazar Manojlović. Do izmene u parovnoj

Povezana vest:  Fjuri-Kličko opet otkazano zbog nepoznatih medicinskih razloga

kombinaciji došlo je zbog nemogućnosti Milana Mijovića da nastupi na takmičenju. Problem je finansijske prirode, jer smo prinuđeni da sami snosimo troškove nastupa na Svetskom prvenstvu. Naime Nacionalna Asocijacija nema finansijskih sredstava da organizuje nastup reprezentacije na Svetskom prvenstvu. Uspeli smo zahvaljujući pomoći kolega da odložimo plaćanje avionskih karata što nam trenutno mnogo znači. Daćemo sve od sebe da napravimo bolji rezultat nego u Portugaliji i da se na taj način odužimo kolegama za pomoć ukazanu u ovom teškom trenutku za naše sportiste – rekao je Ljubiša Rakić, član UO TAS.

Povezana vest:  Regionalna Bokserska Liga ex-Yu u novom formatu kreće u novu sezonu

U nacionalnom savezu radi se punom parom.

-Naredni korak u našem radu biće održavanje stručno tehničkog seminara za domaće sudije, s obzirom da smo u Portugaliji učestvovali na seminaru pa nam je cilj da upoznamo i naše sudije sa konkretnim poslednjim pravilima i načinom suđenja prilikom organizovanja tehničkih prvenstava. Takođe, potrudićemo se da dovedemo stručnjaka iz inostranstva koji bi nam pomogao u daljem radu – veli na kraju Rakić.