maksimovic iznad i stefanek

ŠTEFANEK MENJA KATEGORIJU!

Nema konkretnog dogovora Štefaneka i Maksimovića

 

Osvajač bronze na EP, Davor Štefanek, najavio je da prelazi u kategoriju do 66 kilograma, gde za reprezentaciju nastupa Aleksandar Maksimović. Na konferenciji za medije u subotu uveče kada je Štefanek osvojio medalju bilo je reči o promeni kategorije ali je u ponedeljak na konferenciji dat odgovor.

Povezana vest:  Poznati učesnici plej ofa

Ipak, ostaje da se vidi da li će Maksimović „otići“ u kategoriju do 74 kilograma ili će se za mesto u nacionalnom timu boriti sa Štefanekom.

– Odgovor ne može da bude konkretan, on je složen! – prve su reči selektora Dokmanca. – Smatram da će ova struka da dovrši posao koji je započela pre četiri, odnosno ja pre osam godina, pa će posle toga nova struka da razbija glavu.

Povezana vest:  GREPLING, Svetsko prvenstvo

– Obavio sam razgovor sa Štefanekom, zatim i sa Maksimovićem. Kod Maksimovića nije sporna kategorija, on će teško moći da rve u kategoriji do 74 kilograma, a kod Davora je izvesno da ovo prevazilazi njegove fiziološke mogućnosti. Mislim da ćemo da izdržimo kvalifikacije za Olimpijske igre u Londonu i same Igre. Posle Londona Štefanek sigurno neće rvati u kategoriji do 60 kilograma. Nažalost, smanjićemo broj rvača za jednu kategoriju. Ali, ako se to desi, neće biti strašno, jer ima više takmičenja u jednoj godini. Daj Bože da imamo po nekoliko Štefaneka i Maksimovića u jednoj kategoriji i ne samo u jednoj kategoriji.

Povezana vest:  SP ZA VETERANE SARAJEVO 2013, Nebojša Petrović prvak sveta, Ištvan Konc treći