Milan MandarichBiznismen Milan Mandarić nadomak prodaje Šefilda
 
Srpsko-američki biznismen Milan Mandarić u podmaklim je pregovorima o prodaji engleskog fudbalskog kluba Šefild venzdej investitorima iz Tajlanda, preneo je večeras Skaj sports.
Prema izvorima Skaj sportsa, tokom ove sedmice treba da budu nastavljeni pregovori o ugovoru o prodaji, vrednom oko 30 miliona funti.
Šefild venzdej bi, u slučaju da posao bude sklopljen, postao drugi klub u engleskoj čempionšip ligi, uz Reding, čiji bi vlasnici bili ulagači iz Tajlanda.
Mandarić (76) je postao vlasnik tima iz Šefilda krajem 2010. godine, kupivši 99,7 odsto njegovih deonica za jednu funtu uz obavezu da izmiri sve dugove kluba.
On je tada morao da se odrekne funkcije predsednika čempionligaša Lestera, pošto pravila engleske fudbalske lige zabranjuju takav sukob interesa.
Prošlog leta Mandarić je o prodaji Šefilda pregovarao sa azerbejddzanskim biznismenom Hafizom Mamadovim, ali je taj posao propao početkom septembra.
Mandarić je u novembru obelodanio da Šefild venzdej beleži gubitak od 6 miliona funti godišnje i da traži kupca koji bi klubu ubrizgao finansijsku injekciju.

PHOTO: AFP/AFP

Povezana vest:  Borijelo u januaru ide u Englesku