PARTIZAN NAJZAD POBEDIO

 

lamine_diara_fkparFudbaleri Partizana prekinuli su konačno neugodnu seriju u Ligi Evrope od 12 mečeva bez pobede. U poslednjem kolu grupnog takmičenja pobeđen je u Beogradu ukrajinski Šahtjor 1:0, golom Diare u šestom minutu. Meč je odigran po snežnom terenu, obeleženom crvenim linijama, dok je lopta takođe bila za posebne prilike, crvene boje po propozicijama UEFA. Prošlogodišnji pobednik Šahtjor, je već odavno obezbedio prolaz u narednu rundu. Inače ukrajinski klub i ove sezone slovi za jednog od glavnih favorita za osvajanje prvog mesta.

Povezana vest:  Dueli 13. kola u senci večitog derbija

Iako su fudbaleri Šahtjora snalažljiviji po snežnom vremenu, u Humskoj ulici su igrači srpskog prvaka ostavili znatno bolji utisak. Očita nezainteresovanost fudbalera gostujućeg tima tokom utakmice je i koštala Šahtjor poraza. Diara je iskoristio klizanje golmana gostiju i sa šest metara iz okreta po zemlji poslao loptu u mrežu. Partizan je ipak znao da se odbrani, iako su gosti u finišu meča imali par dobrih prilika da izjednače rezultat. Tri boda su svakako veoma važna u psihološkom smislu pred zimski odmor i pripreme za nastavak prolećnog dela sezone koji će biti mnogo lakši za Partizan, jer neće biti paklenog tempa, domaće prvenstvo plus evropska takmičenja. Partizan je pobedom u poslednjem kolu grupne faze Lige evrope inaksirao i oko 100.000 evra, što će svakako dobro doći upravi kluba, kako bi donekle rešila dugovanja prema prvotimcima.

Povezana vest:  Selektor BiH Petev zaražen korona virusom

Predstoje i izbori za novog predsednika. Hoće li Dragan Đurić ostati na svojoj dosadašnjoj funkciji ili će ga zameniti jedini protiv kandidat Savo Milošević, znaće se 21.decembra na izbornoj Skupštini kluba.