Okada se uzda u Nakamuru za polufinale na SP

Selektor fudbalske reprezentacije Japana Takeši Okada rekao je da će pomoći igraču Šunsukeu Nakamuri da se vrati u dobru formu kako bi pomogao ekipi da ispuni cilj i plasira se u polufinale Svetskog prvenstva 2010. godine. Japan će na Svetskom prvenstvu sledeće godine igrati u Grupi E zajedno sa Holandijom, Kamerunom i Danskom.

Povezana vest:  Stojanović do daljeg na klupi Crvene zvezde

Nakamura je jedan od najpoznatijih japanskih fudbalera, igrao je za italijansku Ređinu, a proslavio se nastupajući za škotski Seltik. On je na početku sezone prešao u Espanjol, ali za sada ne pruža dobre partije. Za tim iz Barselone odigrao je 10 utakmica i nije se upisao među strelce.

-Nakamura je odlučio da pre Svetskog prvenstva promeni tim i ode u Španiju i bio je svestan da postoji rizik. Međutim, divim mu se zbog toga, jer nije izabrao lako rešenje. To je hrabra odluka, pomoći ću mu – rekao je Okada.

Povezana vest:  Ibrahimović ne igra protiv Francuske

Okada je pohvalio afričke reprezentacije rekavši da imaju potencijal da se bore za najviši plasman, a kao najveće favorite za trijumf označio je selekcije Brazila i Španije.