Fudbaleri Mančester sitija i Totenhema odigrali su večeras nerešeno 2:2 u derbi meču 22. kola Premijer lige.

Totenhem je ovim remijem prekinuo seriju od šest uzastopnih pobeda u Premijer ligi. Ekipa Maurisija Poketina je druga na tabeli sa 46 bodova, odnosno ima šest bodova manje od prvoplasiranog Čelsija koji ima meč manje.

Mančester siti nije uspeo da iskoristi današnji poraz Liverpula i izjednači se s njima na tabeli, i dalje je na petom mestu sa 43 boda.

Povezana vest:  Čelsi ubedljiv, siguran i Mančester junajted

U prvom poluvremenu nije bilo golova na Etihadu, a najzaslužniji za to bio je golman Totenhema Ugo Loris. On je, medjutim, od heroja stigao do titule tragičara pošto je napravio dve velike greške na početku drugog poluvremena.

Prednost Sitiju doneo je Leroj Sane u 49. minutu posle prve greške Lorisa koji je istrčao sa gola i pokušao loptu da izbaci glavom, ali je promašio. Drugu grešku golman Totenhema napravio je samo pet minuta kasnije jer je ispustio loptu, a to je iskoristio Kevin de Brujne i poslao je u mrežu.

Povezana vest:  Preminuo legendarni golman Ilija Pantelić

Ekipa Pepa Gvardiole, ipak, nije uspela da sačuva prednost do kraja utakmice. Totenhem je vrlo brzo, već u 59. minutu smanjio na 2:1, a strelac je bio Dele Ali. Konačan rezultat postavio je Heung-Min Son u 77. minutu.

Mančester siti u narednom kolu gostuje Vest Hem, dok Totenhem ide u goste Sanderlendu.