Fudbalska infrastruktura u Srbiji uskoro će biti poboljšana za objekte fudbalske Akademije u Bačkoj Topoli, koja se gradi zahvaljujući donaciji Fudbalskog saveza Madjarske (FSM) od 9,5 miliona evra.U fudbalskoj akademiju priliku da se razvijaju dobiće mnogi mladi fudbaleri, a biće održavane i obuke za trenere iz okolnih mesta. Madjarski fudbalski savez već godinama pomaže razvoj fudbala i u drugim zemljama u regionu.

Povezana vest:  Zvezda predstavila Le Taleka i Babunskog

Član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije Janoš Žemberi rekao je da će Fudbalska akademija u Bačkoj Topoli biti centralno mesto za dalju popularizaciju fudbala u Bačkoj.

-Sredstva od donacije koristiće se za izgradnju centralnog terena Akademije u Bačkoj Topoli. To će biti novi stadion, kao i prateći objekti koji će ispunjavati visoke standarde i zahteve današnjeg fudbala – rekao je Žemberi.

Povezana vest:  Vidić: Želim trofej u FA kupu

U Akademiji će biti potpuno opremljena teretana, sauna, kao i soba za merenje opterećenja igrača. Biće izgradjena i četiri pomoćna terena, od kojih će tri biti sa veštačkom travom, a jedan će tokom zime biti pokriven.

U Akademiji u Bačkoj Topoli moći će da bude smešteno oko 40 dece, za koju će biti obezbedjena i adekvatna ishrana.

Planirano je da svi radovi na objektima Fudbalske akademije u Bačkoj Topoli budu završeni u roku od dve godine. Sredstva donacije koristiće se i za pomoć oko 10-tak klubova u okruženju Bačke Topole, za poboljšanje njihove infrastrukture i rada.

Povezana vest:  Majnc posle preokreta bolji od Štutgarta

Cilj Fudbalskog kluba Bačka Topola je da realizacijom ovog projekta poboljša uslove za rad sa mladim fudbalerima, kako bi oni mogli da što više napreduju u blizini prebivališta.