Dunga brani Mela i Dijega od kritika javnosti

Selektor fudbalske reprezentacije Brazila Karlos Dunga izjavio je danas da je Juventus kriv što njegovi zemljaci Felipe Melo i Dijego ne igraju na očekivanom nivou ove sezone.

Melo i Dijego su u italijanskim medijima označeni kao glavni krivci za loše igre i rezultate Juventusa u poslednje vreme. Torinska „stara dama“ je eliminisana iz Lige šampiona, a u prvenstvu Italije izgubila je korak sa vodećim Interom.

Povezana vest:  10. KOLO PRVE LIGA SRBIJE, Ubedljiva pobeda Sinđelića, pobeda Napretka

-Ako moramo da pričamo o nečijoj krivici, onda moram da kažem da su Melo i Dijego žrtve. U reprezentaciji je Melo igrao dobro i sada mi je teško da procenim da li će ova kriza kod njega da potraje ili će uskoro proći – rekao je Dunga za dnevnik „Korijere delo sport“.

Dunga je ocenio da je obojici Brazilaca potrebno vreme kako bi se navikli na novi klub, ali i da trener Ćiro Ferara mora da ih postavi na prave pozicije na terenu.

Povezana vest:  Mančester junajted dočekuje Čelsi i nada se tituli


-Melu je potrebno da na terenu ima saigrača blizu sebe, kao što je u Fiorentini imao Rikarda Montoliva. Dijego je ofanzivni ‘vezni’ igrač i potrebna mu je pomoć napadača kao što je bilo dok je igrao za Verder – naveo je on.

Dunga je dodao da je, uprkos teškoj situaciji u Juventusu, uveren da će dvojica reprezentativaca Brazila u nastavku sezone dokazati da vrede mnogo. Melo je ove sezone za Juventus odigrao 12 utakmica i postigao dva gola, a Dijego je postigao jedan pogodak više na 11 utakmica.