Dan Petresku novi trener Kubana iz Krasnodara

 

Rumunski trener Dan Petresku (42) potpisaće petogodišnji ugovor s ruskim Kubanom iz Krasnodara i za jednu sezonu dobijaće 1.500.000 evra.

Petresku je nedavno raskinuo ugovor sa Unireom iz, kako je danas rekao, „ličnih razloga“, a rumunski mediji naveli su da mu vlasnik tog kluba Dumitru Bukšaru nije obećao da će i sledeće sezone angažovati iste igrače. Navodi se da je Petresku zbog toga raskinuo ugovor, ali i da su mu Rusi ponudili mnogo više.

Povezana vest:  Di Natale u Udinezeu do 2015.

Fudbalski tim Kuban Krasnodar je u prošloj sezoni ispao iz prve u drugu rusku fudbalsku ligu, a novi trener imaće zadatak da u narednih pet godina vrati ekipu u najviši rang i pobedi u jednom evropskom kupu.

Petresku je trenirao Unireu od 2006. i do sada je uspeo da osvoji titulu šampiona Rumunije i da se plasira u evropske kupove.

Povezana vest:  De Hea u Mančesteru čeka pregovore sa Junajtedom

Ove sezone Unirea je zauzela treće mesto u Grupi G Lige šampiona sa osam bodova, iza Sevilje i Štutgarta, a ispred Glazgov Rendžersa. U februaru ovaj tim nastaviće takmičenje u Ligi Evropa, a sastaće se sa Liverpulom.

Dan Petresku je odigrao 95 utakmica za rumunsku reprezentaciju. Bio je igrač Steaue od 1985. do 1991.godine, a igrao je i u Engleskoj, najduže u timu Čelsija, od 1995. do 2000.godine.