Sastanak bivših fudbalera Jagodine, koji traže isplatu dugovanja i predsednika opštine Dragana Markovića Palme završen je bez dogovora, saopštio je Sindikat profesionalnih fudbalera Nezavisnost.

Kako se navodi, gospodin Marković se u ime grada ogradio od FK Jagodina na način da grad nema nikakve veze sa dugovima kluba, iako je jasno da je grad finansirao klub.

„Gospodin Marković rekao je igračima da nema ništa lično sa dugovima kluba i da je napustio klub 11 meseci pre ispadanja kluba iz Superlige, iako je jasno da je najveći deo dugovanja nastao pre izlaska gospodina Markovića iz kluba. Na pitanje igrača ko je odgovoran za dugovanja kluba, gospodin Marković je odbio da dâ odgovor“, navode iz Sindikata.

Povezana vest:  Venger: Neću na klupu Francuske, imam još posla u Arsenalu

Takođe, ističe se da je Marković uputio igrače da se obrate sudu, iako je jasno da je ta procedura već prošla i da pravosnažne odluke sudova svi poseduju.

„Gospodin Marković je ponudio igračima da grad može da im zaposli žene, iako niko od bivših igrača ne živi u Jagodini. Žao nam je što moramo u zaključku da navedemo da nije došlo do nikakvog dogovora između bivših igrača i opštine Jagodina.Vidimo se uskoro ispred opštine Jagodina na javnom protestu“, ističe se u saopštenju Sindikata.

Povezana vest:  Katar raskinuo ugovor sa selektorom Mecuom

Podsetimo, grupa bivših fudbalera Jagodine zatražila je od Skupštine grada isplatu dugovanja u roku od 10 dana ili će započeti protest ispred opštine.

Nekadašnji superligaš, trenutno petoligaš kao Jagodina Tabane, bio je finansiran u najvećoj meri iz gradskog budžeta, predstavnici grada bili su u upravljačkom telu kluba, a odlukom o istupanju iz saveznog ranga takmičenja, fudbalerima i njihovim porodicama naneta je velika šteta.

Povezana vest:  Benfika i treći put zaredom osvojila portugalski Liga kup

PHOTO: ATAImages