FRANCUSKA

 

francuska_liga_logoPotez Thierrya Henrya iz baraž meča protiv Republike Irske komentarisaće se još dugo. Na reprezentativca Francuske obrušio se gotovo čitav svet. Napadač Barselone ne krije da je razmišljao i o povlačenju iz državnog tima:

– Osetio sam da su me skoro svi napustili. Suočio sam se s raznim pričama, kritikama, izmišljotinama, sugestijama, a pojedine ličnosti iz sveta fudbala kao da su želele da mi održe i predavanje. Podrška porodice i prijatelja mi je mnogo značila.

Povezana vest:  Odložene utakmice Lige šampiona i japanskog prvenstva

Henry je dobro razmislio i odlučio:

– Ipak neću ostaviti kolege na cedilu. Boriću se do kraja i pored svih teškoća. Situacija je otišla predaleko. Doveden sam u poziciju iz koje nisam mogao da izađem kao pobednik. Nadam se da mi incident iz te utakmice neće obeležiti celokupnu karijeru. Ne bi bilo lepo da jedna nesmotrenost potisne u drugi plan sve što sam postigao.

Povezana vest:  Krasić: Nisam želeo da iznudim penal protiv Bolonje

 

Ludovic Giuly, fudbaler Pari Sen Žermena, smatra da ekipa za koju nastupa nije u krizi. Parižani postižu rezultate koji su daleko od očekivanja i prognoza, ali bivši član Barselone i Monaka nije previše zabrinut:

– Mediji i klupsko okruženje kao da se trude da stvore neku problematičnu situaciju. Nas priče tog tipa ne dotiču. Odgovornost za rezultate jeste na igračima i mi nastojimo da napredujemo zajedničkim snagama. Kvalitet je prisutan. Ne smemo da se zadovoljimo postignutim. Tek kad shvatimo da borba za vrh ne bi trebalo da prođe bez nas počećemo da igramo kako bi trebalo. Ako prevremeno smanjimo apetit doživljavaćemo neuspehe poput onoga iz prošlonedeljnog duela s Olimpikom iz Marselja.