nba novi logo

NBA VESTI
Džejms predvodio Klivlend do nove pobede

U nastavku finala plej ofa američke profesionalne košarkaške lige (NBA) Klivlend je jutros savladao Golden Stejt sa 96:91 (24:20, 20:17, 28:18, 24:36) i poveo sa 2:1 u seriji u kojoj se igra do četiri pobede.
Centralna figura susreta bio je, verovatno najbolji igrač današnjice, Lebron Džejms koji je još jednom potvrdio da ne postoji odbrana koga ga može zaustaviti kada ima svoj dan.
Najuspešnijem timu ligaškog dela šampionata (Golden Stejtu) Džejms je jutros ubacio 40 poena, pri čemu je imao 12 skokova, osam asistencija, četiri ukradene lopte i dve „rampe“.
U prvi tri utakmice Džejms je postigao 123 koša, što je najviše u istoriji otvaranja finala plej ofa NBA lige. Poen manje ubacio je Rik Beri 1967. godine. Dve godine kasnije Džeri Vest je u prve tri utakmice finalne serije postigao 118 koševa, dok je Majkl Džordan finale 1993. godine „otvorio“ sa 117 poena u tri meča.
Pored Džejmsa još jednu sjajnu partiju u pobedničkom timu pružio je Australijanac Metju Delavedova sa 22 koša, dok su po deset ubacili Džej Ar Smit i Tristan Tompson.
U poraženom Golden Stejtu Stefon Kari je bio najefikasniji sa 27 poena, od čega 17 u poslednjoj deonici. Uz Karija zapažene role imali su još Andre Iguodala sa 15 i Klej Tompson sa 14 koševa.
Naredna utakmica, takođe u Klivlendu, igraće se u noći između četvrtka i petka.

Povezana vest:  EVROLIGA, Partizan u četvrtak dočekuje Real Madrid