Crvena zvezda želi novu pobedu

 

nemanja_bjelica_kkcz_kos1Ekipa sa malog Kalemegdana se iz Zadra vratila praznih šaka. Neugodna tradicija je nastavljena, a ako je za utehu, poraz od 89:83 nije ubedljiv pa bi ukoliko dođe do eventualnih krugova i to moglo da bude važno na kraju prvenstva. Bez Videnova i Kešelja, Zvezda je bila u situaciji da juri rezultat, često ga je i stizala ali nije imala snage da „prelomi“ na svoju stranu.

-Znali smo kakav nas rival čeka, dobro ga proučili, ali to nije bilo dovoljno za pobedu. Domaćin je još jednom pokazao da ima odličnu spoljnu liniju, nama su nedostajala dva bitna igrača, ali to nije opravdanje. Ono što je bitno, u regionalnom takmičenju slede tri meča u Pioniru i tu možemo bitno da popravimo sliku na tabeli. Poraz u Zadru ne prija, ali može da se nadoknadi – kaže Nemanja Bjelica.

Povezana vest:  Košarkaši Slovenije novi šampioni Evrope

Jedan od najboljih u redovima ekipe Aca Petrovića tvrdi da se ekipa već okrenula novom izazovu, odnosno ekipi Šolea.

-Želimo prvo mesto u našoj grupi a dobar rezultat iz Šolea to bi nam, gotovo izvesno, omogućio. Putujemo u Francusku sa obavezom da pružimo bolje izdanje nego u Dalmaciji, i da potvrdimo da naši dobri rezultati u Evrokupu nisu slučajni – zaključio je Nemanja Bjelica.

Povezana vest:  Čanak: Kalkulacije nas ne zanimaju, Partizan ide na pobedu u svakoj utakmici

15. decembra crveno beli putuju u Francusku, peto kolo zakazano je za 5. januar 2010 a Zvezda igra protiv Dinama u Moskvi a poslednji meč, šesto kolo na program je 12. januara kada crveno beli dočekuju Beneton.

U Evro kupu, u grupi F Crvena zvezda je prva sa tri pobede (236:204), drugi je Benneton (2:1), treći Šole (1:2) I poslednja ekipa Dinama iz Moskve.

Povezana vest:  Nikolić: Pravili smo previše gluposti

Lideri u ostalim grupama su Grupa A – Alba Berlin, Grupa B – Power Elec Valencia, Grupa C – Hapoel Jerusalem, Grupa D – Unics Kazan, Grupa E – Bizkaia Bilbao B, Grupa G – Panellinios BC, Grupa H – CEZ Nymbruk.