Posle poraza nastavak niske uspeha

 

tadija_dragicevic_kos_czvKošarkaši Crvene zvezde doživeli su poraz u Šoleu koji mnogo ne boli. Ni jedan poraz nije prijatan, ali sa druge strane, crveno – beli su u Francuskoj sačuvali prednost od 16 poena razlike iz Pionira.

-Došli smo u Šole da pokušamo da savladamo protivnika kome je ovo bio odlučujući meč. Znali smo da je skok njihovo najjače oružje, i u tome smo im uspešno parirali. Ipak, uz publiku koja im je bila šesti igrač, iskočio je Mežia koji je pogađao iz svih pozicija. Pri tom odlično su mu pomagali Serafan i Eitutavičijus. Imali smo konstantno priključak ali, očigledno, ne i dovoljan broj raspoloženih igrača da mi prelomimo meč – kaže kapiten Tadija Dragićević.

Povezana vest:  Klubovi na predlog Zvezde smenili Bojića

Najraspoloženiji u timu sa Malog Kalemegdana bio je Elmedin Kikanović, sa 22 poena i 4 uhvaćene lopte.

-Šole je potvrdio da je jedna od najkvalitetnijih ekipa u Francuskoj. Zadržali smo prednost iz Pionira, ali to nam nije bio osnovni cilj. Imali su dovoljno motivisanih igrača, da kada je bilo najpotrebnije, rešavaju situacije sigurnim poenima. Kada je Evrokup u pitanju, mi ne odustajemo od prvog mesta. Očekuje nas duel u Moskvi i ne zavaravamo se da će biti lako. Domaćin sigurno želi da se od ovog takmičenja oprosti pobedom i imaće dovoljno motiva. Videli smo u Beogradu da se radi o veoma kvalitetnoj ekipi. Ipak, naše misli okrenute se prvom sledećem rivalu, a to je Bosna – kaže Elmedin Kikanović.

Povezana vest:  Partizan bez problema slavio protiv Metalca

Crveno-beli na parketu su već u subotu, kada ih u okviru NLB lige, od 19 sati i 30 minuta, očekuje duel sa jednim od dva predstavnika BiH, sarajevskom Bosnom.