POSLE MEČA ORLEAN – PARTIZAN

Vujošević razočaran delegiranjem sudija

 

dusko_vujosevic_trener_parSelektor Crne Gore i prvi strateg Partizana Duško Vujošević. Na meču u Francuskoj Marić jepostigao 20 koševa, Kecman pet ali francuski tim je pobedio sa tri poena razlike 75:72.

-Orlean diže formu i već u utakmicama protiv Olimpijakosa ovde i Ritasa na strani pokazali su da su opasan protivnik. Tu opasnost im je povećavala i neka rasterećenost jer oni stvarno u ovoj utakmici nisu imali šta da izgube, a naravno da svaka ekipa želi da dobije. Njihova velika želja je bila da ne završe učašće u Evroligi kao ekipa koja nema ni jednu ponedu. Oscilirali smo dosta, od sedam razlike u prvom poluvremenu, pa sedam razlike za njih, pa potom i dvanaest, pa ponovo vraćanje na tri razlike. Nismo odigrali na način kako sam je želeo i očekivao, promašeno je mnogo slobodnih bacanja i samo sedam skokova u napadu, dosta izgubljenih lopti i to u važnim, presudnim trenucima. Nekog velikog opravdanja nema, oni su ekipa koja je ozbiljna. Njihova rasterećenost i naša stegnutost posebno se osetila pri izvođenju slobodnih bacanja. Očigledno je da pojedinci nisu izdržali uspeh protiv Efesa, a sigurno je da se i pritisak koji se kreira u jednom delu javnosti troši psihičku energiju i skreće pažnju. Niko nema prava ni na kakav alibi, ali juče smo čekali četiri sata na aerodromu, ovde je danas pao i sneg pa nismo odradili trening pre podne, ali to nikako nije opravdanje za sveukupni utisak – rekao je Vujošević.

Povezana vest:  EVROLIGA 2015/2016, Zvezda u grupi sa Realom, Fenerbahčeom, Himkijem i Bajernom

Oko sudija Vujošević je rekao:

-Ja ne znam ko delegira sudije u Evroligi, međutim veoma je nelogično da tu sudi čovek iz Litvanije koji direktno ima interes i navija, verovatno, za prolazak Ritasa, našeg direktnog protivnika u narednu fazu takmičenja. Taj sudija je poklonio nekoliko lopti protivniku u utakmici u kojoj je odlučila jedna lopta. To jednostavno nije logično, to je neka vrsta sukoba interesa i to nije nepoznato ljudima koji delegiraju i verovatno sa određenom namerom to rade.