13. KOLO NLB LIGE

Zvezda slavila, FMP poražen

 

aco_petrovic_kkcz_trenerCrveno beli su u Beogradu dobili, teže nego što se mislilo ekipu Bosne. Iako se činilo da će ekipa sa Malog Kalemegdana biti ubedljivija pobedili su sa šest poena razlike – 85:79 (26:17, 16:14, 25:27, 18:21).

Posle meča Aco Petrović bio je zadovoljan pobedom ali je naglasio da je teško dobiti unapred dobijene mečeve.

Povezana vest:  Vujošević: Sramota je da se ovako piše o Daniloviću

-Ovakve utakmice je teško igrati jer su unapred dobijene. Dok nismopravili greške na njihovu zonsku odbranu imali smo solidnu prednost. Međutim, u drugom poluvremenu bilo je mnogo teže, odbrana rivala je dobro funkcionisala, a imao je i vrlo dobar procenat šuta. Kada jedan tim ima 18 izgubljenih lopti teško je očekivati da će ubedljivo trijumfovati – rekao je Aco Petrović.

 

 

 

vlada_djurovic_trener_kkfmpBudućnost slavila nad FMP – om

Podgorička Budućnost je lakše nego što se očekivalo došla do pobede nad ekipom Železnika. Rezultat od 78:70 (28:19, 19:19, 16:18, 15:14) bio je dovoljan domaćinu da pred 1.200 gladalca pobedi beogradski tim.

Povezana vest:  Trinkijeri uoči gostovanja u Užicu: Koncentracija ključna

Posle meča Vlado Đurović, trener Pantera je rekao:

-Čestitam ekipi Budućnosti na zasluženoj pobedi. Počeli smo loše, trema je okovala igrače, jer smo najmlađa ekipa ne samo u ovoj ligi, već i Evropi. Sa jednim iskusnim igračem, ovo bi bila druga ekipa, nemamo vođu pa otuda i ovakve oscilacije. Utakmicu smo izgubili u prvoj četvrtini, u nastavku smo se “raskravili”, ali je Budućnost već tada došla do prednost koju je sačuvala do kraja. Ključni su bili poeni Jeretina i Simonovića. Imali smo bolji skok, ali to nismo iskoristili. Loše smo šutirali za tri, ali i za dva poena.