14. KOLO NLB lige

Radnički dočekuje Hemofarm, crveno beli Budućnost

 

marko_keselj_czOd 18 časova na programu su prvi mečevi 14. kola NLB lige. U Kragujevcu Radnički dočekuje vraščki Hemofarm dok Crvena zvezda u Pioniru igra utakmicu sa podgoričkom Budućnosti.

Tim sa Malog Kalemegdana igra u Pioniru a rival je podgorička Budućnost, ekipa koja je u prvom kolu u Morači savladala crveno bele. Situacija je tada bila drugačija, ekipa tek na okupu a Podgoričani su to znali da kazne.

-Nije tajna da više nemamo prava na grešku. Ostali smo dužni navijačima koji su na Svetog Nikolu došli da nas bodre protiv Bosne bolju partiju i prilika za to je već u utorak. Daleko od toga da se radi o naivnom protivniku, uostalom prvi deo lige završili su sa pozitivnim skorom. Naš bivši kapiten Goran Jeretin daje ton njihovoj igri uz Simonovića, Dragičevića i Vitkovca. Neće biti lako, ali bodovi su imperativ – kaže jedan od najboljih u susretu sa Bosnom, Marko Kešelj.

Zvezdini košarkaši pamte i poslednji duel u prošlom prvenstvu u Podgorici. Poslednji sekund odlučio je sa koje će pozicije crveno beli u plej – of.

-Kako da zaboravimo taj meč, odigrali smo perfektno prvo poluvreme, da bi sve prosuli u poslednjoj sekundi. Ipak, svaka utakmica je drugačija, tako će biti i u utorak. Podgoričani su dobili FMP u subotu, u seriji su od tri pobede u regionalnom takmičenju i dolaze u Pionir da se nadigravaju. Verujem da nama imperativ pobede neće predstavljati teret, naprotiv. Izvukli smo pouke nakon utakmice sa Bosnom i želimo da 2009. godinu završimo sa pobedom – kaže Nemanja Bjelica.

Povezana vest:  Zvezda igra protiv Makabija u dvorani Aleksandar Nikolić

Gradski derbi FMP – Partizan

Sutra, u Beogradu, u Železniku FMP se sastaje sa Partizanom. Prvi strateg crno belih Duško Vujošević. Crno beli posle 12 odigranih utakmica i meč manje imaju osam pobeda, dok su košarkaši FMP, takođe uz utakmicu manje, na dvanaestoj poziciji sa četiri pobede i osam poraza.

-Sticajem okolnosti igramo dve utakmice u tri dana sa Železnikom, timom koji jako respektujemo. I ono što moramo danas da mislim je prva utakmica, da ne razmišljamo uopšte o nečemu drugom, bez obuzira što je situacija takva, moramo biti skoncentrisani na prvi susret. Čeka nas protivnik koji će biti izuzetno motivisan, koji ima kvalitete i koji ima odličnog trenera. Sigurno je da breme favorita je na našoj strani iako dusko_vujosevic_trener_parigramo u Železniku, ali u obavezi smo da damo najbolje od sebe da pokušamo da utakmicu dobijemo i verujem da će tako biti. Uz sav respekt kvaliteta i potencijala koji ta ekipa ima, verujem da smo ipak ovog momenta mi nešto bolji i da ćemo uspeti to da prenesemo sa papira na parket. Protivnička ekipa ima na svim pozicijama kvalitetne igrače, odličnog i iskusnog trenera, ostvariti naše želje neće biti ni malo lako – rekao je Vujošević.

Povezana vest:  Čović: Kamnikar sam treba da se skloni

Sa druge strane ekipa FMP. I pored toga što crno beli odlično guraju u Evroligi i što u svojim redovima imaju nekoliko sjajnih pojedinaca, niko u taboru FMP-a se ne predaje pred gostovanje tima iz Humske u 14. kolu NLB lige.

– Ušli smo u seriju šest teških utaskmica, a jedna pobeda u ovim mečevima predstavljala bi veliki uspeh. Propustili smo priliku da taj trijumf ostvarimo u Podgorici. Pokušaćemo zato da slavimo već protiv Partizana na našem terenu, bez obzira na to što su „crno-beli“ favoriti- objašnjava trener FMP-a Vlade Đurović.

Strateg „pantera“ s razlogom ređa samo reči hvale za ekipu koju uspešno predvodi Duško Vujošević.

– Najbolji su tim u Srbiji u poslednjih osam godina i ekipa o kojoj se najviše priča u Evropi. Aleksandar Maric je MVP Evrolige i to su dovoljni argumenti da ih maksimalno poštujemo. Međutim, ovo je utakmica u kojoj trener ne treba da motiviše igrace. Favorit je poznat, ali ćemo dati sve od sebe da odigramo kvalitetan meč i da pokažemo da vredimo više od trenutnog plasmana. Partizan želi da se učvrsti u vrhu tabele, FMP hoće da pobegne sa dna. Iako cenimo rivala, nema razloga da budemo impresionirani imenom Partizana.

Povezana vest:  NBA VESTI, Voriorsi nastavili sa pobedama, fantastični Kari

Pred prvi duel sa timom iz Humske u roku od tri dana, trener FMP nema na raspolaganju sve prvotimce.

– Bojan Radetić nije trenirao zbog bolova u grlu, dok Svetozar Stamenković ima prve simptome gripa. Bez obzira na to koja ekipa bude istrčala na parket, želimo da odigramo odličnu utakmicu, a dodatni motiv biće sigurno i ispunjene tribine- zaključuje Vlade Đurović.

 

Raspored mečeva

Danas:

18,00 – Radnički – Hemofarm

18,00 – Zagreb – Zadar

19,00 – Olimpija – Zadar

19,30 – Zvezda – Budućnost

Sutra:

18,00 – FMP – Partizan

19,30 – Cedevita – Helios

20,15 – Široki – Cibona