Crvena zvezda i zvanično predstavila novog trenera

Aleksandar Trifunović predstavljen medijima

 

trifunovic_predstavljanje (1)Posle Ace Petrovića novi, stari prvi strateg je Aleksandar Trifunović. Kluba sa Malog Kalemegdana u NLB ligi pruža solidne partije, na Starom kontinetu su odlični a sada je došlo do smene trenera u klubu. Trifunović je već bio trener crveno belih a igrao je za klub. U narednih 18 meseci, Trifunović bi trebalo da napravi ono što svi očekuju, odlične rezultate!

-Kao neko ko stoprocentno pripada Zvezdi, od igračkih dana do danas našao sam za shodno da pripadnost izrazim na ovaj način i klub preuzmem u situaciji koja nimalo nije laka. Ali, nije ni onako loša kakvi bi mnogi želeli da bude – prve su reči Trifunovića.

Povezana vest:  Ivković: Navijači, pomozite nam protiv Izraela

Stručnjak je najavio da je potencijal tima predstavljao inicijalnu kapislu da preuzme klub, odnosno da je za svakog trenera izazov da radi sa igračima koje imaju crveno beli.

-Ne pričam o nekim ekstremnim dometima, ali potencijal je veliki. Za dobrobit Zvezde i srpske košarke on može da bude izražen samo kroz veliku količinu rada i maksimalu posvećenost klubu – nastavio je Trifunović.

Dolazak, drugi put na mesto trenera, Trifunovića izuzetno je medijski proparaćen. Navijači Zvezde smatraju da je u klub konačno došao neko „njihov“, spasilac…

-Da je lako, verovatno ne bih bio ovde. Moja pripadnost Zvezdi nije nešto o čemu treba da diskutujem. Ona se izražava u trenucima kada je teško. To mi nije balast, već dodatni motiv. Posao bez odgovornosti, presije i dnevnih ciljeva za mene ne bi trifunovic_predstavljanjepredstavljao izazov. Želim da u veoma kratkom periodu postanemo ekipa sa karakterom i da tako povećamo broj navijača koji dolazi u Pionir. Zvezda ima nešto što nema niko u Srbiji i ta sprega mora da postoji – nastavio je Trifunović I nastavio: – Iluzorno je pričati o ambicijama. Moramo da učinimo sve kako bismo prevazišli realnost. Jedino merilo će biti kraj sezone kada budemo videli gde se nalazi klub i svaki od tih igrača individualno.

Povezana vest:  Jokić predvodio Denver do pobede, dobra partija Bogdanovića

Bilo je dosta pitanja od strane novinara na promociji a jedno od njih bilo je i da li će se igrački kadar menjati?

-Imam prilično jasnu sliku. Samo sa dvojicom igrača sam radio u mom pređašnjem mandatu, Radivojevićem i Dragićevićem. Moja želja je bila da provedem određeni vremenski period sa ovim timom, da probam da prilagodim igrače mojim zahtevima. U zavisnosti od toga izaći ćemo na tržište. Lako je pričati Zvezdi treba petica ili plej. Ne treba biti veliki stručnjak da primetiš šta fali. Ali, ako ostanemo u ovom sastavu i svi daju maksimum, mislim da možemo mnogo bolje nego što to sada izgleda – rekao je na kraju Trifunović.