Crvena zvezda i zvanično predstavila novog trenera

Aleksandar Trifunović predstavljen medijima

 

trifunovic_predstavljanje (1)Posle Ace Petrovića novi, stari prvi strateg je Aleksandar Trifunović. Kluba sa Malog Kalemegdana u NLB ligi pruža solidne partije, na Starom kontinetu su odlični a sada je došlo do smene trenera u klubu. Trifunović je već bio trener crveno belih a igrao je za klub. U narednih 18 meseci, Trifunović bi trebalo da napravi ono što svi očekuju, odlične rezultate!

-Kao neko ko stoprocentno pripada Zvezdi, od igračkih dana do danas našao sam za shodno da pripadnost izrazim na ovaj način i klub preuzmem u situaciji koja nimalo nije laka. Ali, nije ni onako loša kakvi bi mnogi želeli da bude – prve su reči Trifunovića.

Povezana vest:  Košarkašice Srbije pobedile Francusku u Lionu

Stručnjak je najavio da je potencijal tima predstavljao inicijalnu kapislu da preuzme klub, odnosno da je za svakog trenera izazov da radi sa igračima koje imaju crveno beli.

-Ne pričam o nekim ekstremnim dometima, ali potencijal je veliki. Za dobrobit Zvezde i srpske košarke on može da bude izražen samo kroz veliku količinu rada i maksimalu posvećenost klubu – nastavio je Trifunović.

Dolazak, drugi put na mesto trenera, Trifunovića izuzetno je medijski proparaćen. Navijači Zvezde smatraju da je u klub konačno došao neko „njihov“, spasilac…

-Da je lako, verovatno ne bih bio ovde. Moja pripadnost Zvezdi nije nešto o čemu treba da diskutujem. Ona se izražava u trenucima kada je teško. To mi nije balast, već dodatni motiv. Posao bez odgovornosti, presije i dnevnih ciljeva za mene ne bi trifunovic_predstavljanjepredstavljao izazov. Želim da u veoma kratkom periodu postanemo ekipa sa karakterom i da tako povećamo broj navijača koji dolazi u Pionir. Zvezda ima nešto što nema niko u Srbiji i ta sprega mora da postoji – nastavio je Trifunović I nastavio: – Iluzorno je pričati o ambicijama. Moramo da učinimo sve kako bismo prevazišli realnost. Jedino merilo će biti kraj sezone kada budemo videli gde se nalazi klub i svaki od tih igrača individualno.

Povezana vest:  Partizan favorit, ali Zvezda ima veliki motiv

Bilo je dosta pitanja od strane novinara na promociji a jedno od njih bilo je i da li će se igrački kadar menjati?

-Imam prilično jasnu sliku. Samo sa dvojicom igrača sam radio u mom pređašnjem mandatu, Radivojevićem i Dragićevićem. Moja želja je bila da provedem određeni vremenski period sa ovim timom, da probam da prilagodim igrače mojim zahtevima. U zavisnosti od toga izaći ćemo na tržište. Lako je pričati Zvezdi treba petica ili plej. Ne treba biti veliki stručnjak da primetiš šta fali. Ali, ako ostanemo u ovom sastavu i svi daju maksimum, mislim da možemo mnogo bolje nego što to sada izgleda – rekao je na kraju Trifunović.