Saša Stefanović ponovo u FMP

 

sasa_stefanovic_kkfmp_novopojacanjeIskusni bek Saša Stefanović vratio se posle pet i po godina u tim košarkaškog kluba FMP.

Posle pet i po godina Saša Stefanović vratio se u FMP. Iskusni bek (rođen 17.09.1975) na početku sezone igrao je u iranskom klubu Tozin Elektrik,a sigurno je da će svojim iskustvom pomoći mladoj ekipi „pantera“, pogotovo u mečevima sa neizvesnom završnicom. Ako dobije na vreme sve papire iz Irana Stefanović će ponovo debitovati u dresu FMP-a već u subotu protiv Crvene zvezde.

Povezana vest:  KKCZ: Mitrović se vraća na teren početkom 2016. godine

– Presrećan sam što sam se vratio u FMP. Ovo je kruna moje karijere, proradile su emocije i sećanja na divnu sezonu u kojoj sam sarađivao sa trenerom Vladom Đurovićem. Iz Irana nosim najlepše uspomene, bio sam najbolji igrač i strelac Tozin Elektrika, a  nadam se da ću po povratku u Srbiju biti od koristi mladoj ekipi FMP-a. Verujem da ćemo u drugom delu sezone zabeležiti mnogo bolje rezultate – rekao je Saša Stefanović.

Povezana vest:  ACB Superkup: Barselona lako do prvog trofeja u sezoni

Trener Vlade Đurović je zadovoljan zbog dolaska prekaljenog košarkaša.

– Odlično poznajem Stefanovića, poseduje iskustvo, borbenost, dobar šut… Moja ideja je da Saša bude naš Petar Božić! Dakle, pravi vođa na terenu. Koristiću ga na pozicijama beka šutera i pleja. Stariji je od Samardžiskog i Protića 11 godina, a od Muslija punih 16. Očekujem da će nam pomoći u neizvesnim utakmicama, a da smo Stefanovića imali u timu u dosadašnjem delu sezone sigurno je da bismo imali više pobeda – podvukao je Đurović.

Povezana vest:  Nikolić: Partizan čeka mukotrpan rad

Tokom prvog boravka u Železniku, Stefanović je osvojio Jadransku ligu i igrao polufinale ULEB kupa u sezoni 2003/2004.

O kakvom se igraču radi dovoljno je pročitati spisak klubova čije je boje branio: Crvena zvezda (mlađe kategorije), Profikolor, Beopetrol, Zemun, Zvezda Ruma, Radnički Beograd, Crvena zvezda, Ludvizburg, Sloga, FMP, Turk Telekom, Iraklis, Bilbao, Igokea, Limož, Keravnos, Sloga Kraljevo, Tozin Elektrik i naposletku, FMP.