SENIORKE – XVI SP 2010.

 

wwchlogo1Ženska seniorska reprezentacija Srbije igraće u A grupi na XVI SP 2010. u Japanu (od 29. oktobra do 14. novembra) sa Japanom, Poljskom, Peruom, Kostarikom i Alžirom, odlučeno je jutros žrebom u hotelu Grand Princ Akasaka, u Tokiju. Aleksandar Boričić, predsednik OSS i izvršni potpredsednik FIVB, predstavljao je Odbojkaški savez Srbije na žrebu u Tokiju.

Povezana vest:  BEACH VOLLEY – SP 2014. IGRAČICA I IGRAČA DO 17 GODINA, Tijana Basić i Irena Drobnjak u glavnom žrebu Svetskog prvenstva u Akapulku

Žreb je bio poludirigovan, a reprezentacije su podeljene u grupe na osnovu plasmana na trenutno važećoj FIVB rang listi.

Ženska seniorska reprezentacija Srbije prvi meč na XVI SP 2010. odigraće protiv Kostarike (29. oktobar). U 2. kolu, rival Srbiji biće Poljska (30. oktobar), a u 3. kolu Peru (31. oktobar). Posle slobodnog dana, protivnik Srbije u 4. kolu biće Alžir (02. oktobar), a u poslednjem, 5. kolu Japan (03. oktobar).

Povezana vest:  SENIORKE – 47. KUP SRBIJE – FINALNI TURNIR, U finalu Crvena Zvezda – Vizura Vol Art

Na šampionatu, koji će se odigrati od 29. oktobra do 14. novembra 2010, igraće 24 reprezentacije, a sistem takmičenja će biti isti kao pre četiri godine.

 

SASTAVI GRUPA:

A GRUPA – TOKIO: SRBIJA, JAPAN, POLJSKA, PERU, ALŽIR, KOSTARIKA.

B GRUPA – HAMAMACU: BRAZIL, ITALIJA, HOLANDIJA, ČEŠKA, PORTORIKO, KENIJA.

C GRUPA – MACUMOTO: SAD, KUBA, NEMAČKA, TAJLAND, KAZAHSTAN, HRVATSKA.

Povezana vest:  Aleksa Brđović sa Belhatovom prvak Poljske

D GRUPA – OSAKA: KINA, RUSIJA, KOREJA, TURSKA, DOMINIKANSKA REPULBIKA, KANADA.

Plasman u drugu fazu izboriće po četiri selekcije, koje će formirati dve grupe sa osam ekipa. Dve prvoplasirane selekcije izboriće plasman u polufinale.