Kuglaš Niš puta Darko Marković osvojio je 11. seniorsku titulu na Prvrnstvu Niša, dok  kod kugašlica prvi put slavila Marija Dimitrijević iz Čaira.

Na 60. Prvenstvu Niša učestvovalo je oko 50 kuglaša i kuglašica na kuglani Čair. Kuglaški savez Niša je obezbedio nagrade za najbolje.

Posle kvalifikacija  u finale se plasiralo osam kuglaša i četiri kuglašice a konačan plasman je određivan na osnovu zbira rezultata iz kvalifikacija i finala.

Marija Dimitrijević (Čair) je prvi put trijumfovala pošto je u dva izlaska na staze oborila 954 čunja (492+462). Desetostruka pobednica Slađana Nikolić (Niš put), zaostala je svega četiri čunja, oborivši u dva “bacanja” 950 čunjeva (476+474). Nikolićeva je posle kvalifikacija bila četvrta i zaostajala je 16 čunjeva za vodećom Marijom Dimitrijević. U finalu, pre poslednje staze, Nikolićeva je prešla u vođstvo sa deset čunjeva prednosti. Međutim, u finišu je odigrala vrlo slabo, što je iskoristila Dimitrijevićeva, dobila poslednji set (120:106) i osvojila titulu. Bronzana medalja pripala je Natalija Hadžić (Čair) koja je oborila 939 čunjeva (478+461).

Povezana vest:  GREEN LOVE U MAJU TRADICIONALNO POSVEĆEN ŽENSKIM DJ-EVIMA, 13. MAJA STIŽE ČUVENA MAGDALENA

Kod seniora ništa novo. Titulu je odbranio Darko Marković (Niš put) sa ukupno 1.099 čunjeva (551+548). Njemu je ovo bio 11. trijumf na Prvenstvu Niša. Bio je vodeći posle kvalifikacija, ali je Crnalić pripretio posle dve staze. Nadoknadio je minus od 19 čunjeva, prešavši u vođstvo sa tri čunja. Već u sledećem setu Marković je uzvratio (155:134) i napravio nedostižnu razliku. Edo Crnalić je morao da se zadovolji srebrnom medaljom sa 1.076 čunjeva (532+544). Treće mesto sa 1.064 čunja (547+517) osvojio je Milan Milutinović (Čair).

Povezana vest:  UŠĆE SHOPPING CENTER POKREĆE SERIJAL MOTIVACIONIH PREDAVANJA „LEPO MI JE, JER TAKO ŽELIM“

Najbolji u ostalim kategorijama – juniori: Milan Milutinović (Čair), starije članice: Slađana Nikolić (Niš put), stariji članovi: Dušan Miščević (Čair), veteranke: Miljojka Jovanović (Čair), veterani: Edo Crnalić (Meraklije).