Američki fudbal
VELIKO SRCE PRVAKA SRBIJE
Urucenje priznanjaKragujevački Divlji Veprovi su učestvovali u organizaciji humanitarne akcije namenjenoj deci bez roditeljskog staranja. Tom prilikom Savez američkog fudbala Srbije je dodelio tradicionalna priznanja najboljim sportistima i trenerima u 2009. godini.
U svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije agencija AP Models je u saradnji sa klubom američkog fudbala Kragujevac Wild Boars, organizovala humanitarnu modnu reviju i koktel u cilju pružanja pomoći štićenicima Doma za decu bez roditeljskog staranja „Mladost“. Veliki broj posetilaca imao je priliku da uživa u modelima koje su predstavili članovi Udruženja manekena Kragujevca, a u raznovrsnom programu su nastupili i razni drugi talentovani izvođači, nakon čega su uručeni novogodišnji paketići deci.
Pred sam kraj programa prisutnima se predstavio klub američkog fudbala Kragujevac Wild Boars (Divlji Veprovi). Pored igrača, prisutne je pozdravio i predsednik kluba Nemanja Čalija, kojeg je voditeljka programa najavila rečima pohvale, kao sposobnog mladog čoveka koji je mnogo dobrog uradio kako za svoj klub, tako i za grad Kragujevac. Tom prilikom prisutnima se obratio i Vladan Lapčević, predsednik Saveza američkog fudbala Srbije-SAFS, rekavši:
-Kako je očigledno da je Kragujevac grad talenata, jer sam šampionski tim Divljih Veprova, kao neprikosnoveni prvak Srbije u američkom fudbalu, je dokaz za to – Lapčević je ispred SAFS odmah zatim uručio tradicionalna priznanja najboljim sportistima za 2009. godinu, koji su izabrani glasovima glavnih trenera timova Nacionalne lige Srbije – NLS. Dva priznanja primio je raningbek Kragujevac Wild Boars Aleksandar Ristić, prvo kao najkorisniji igrač NLS-a, i drugo kao najkorisniji igrač u napadu ekipe, zatim je priznanje za najboljeg trenera NLS uručeno Vladimiru Laziću, glavnom treneru Kragujevac Wild Boars, a onda je priznanje primio i kvorterbek Kraljevo Royal Crowns Strahinja Stepović, kao najbolji mladi igrač NLS-a u 2009. godini. Priznanja su dobili još i: defanzivni tekl Beograd Blue Dragons Nebojša Mirković, kao najkorisniji igrač u odbrani ekipe, vajd risiver Klek Knights Igor Vukoje, kao najkorisniji igrač u specijalnom timu, glavni trener juniora Beograd Blue Dragons Stefan Ugljevarević, kao najbolji trener Juniorske lige Srbije i lajnbeker juniora Beograd Blue Dragons Marko Milovanović, kao najkorisniji igrač Juniorske lige Srbije u 2009. godini.
Nakon uručenja priznanja igrači kragujevačkih Divljih Veprova, kao i njihovi gosti iz Saveza i drugih klubova američkog fudbala su na koktelu nastavili druženje sa decom iz Doma „Mladost“.
Dobijena priznanja od strane Saveza američkog fudbala biće samo još veći podstrek za sportiste, jer ih u 2010. godini pored učešća u Nacionalnoj ligi Srbije očekuju i brojna Evropska takmičenja, kao i nastupi u reprezentaciji Srbije.
Povezana vest:  AMERČKI FUDBAL, SAFS, Beograd Blue Dragons vs. Pančevo Panthers