ice_hockeyNHL

 

Rendžersi slavili kod Pitsburga

 

Treći put zaredom su u NHL ligi slavili hokejaši Nju Jork Rendžersa, a slavlje u ponedeljak kod Pitburgh od 3:2, nakon produžetka, je time značajnije jer su Rendžersi bili nadomak pada.

Pitsburh je vodio 2:1 minutu i pol pre kraja, ali prvo je Mark Stal izjednačio u tom trenutku na 2:2, a u produžetku je neizvesnost trajala tri i po minute kada je Rajan Kalahan postigao svoj peti pogodak u sezoni za slavlje ekipe iz Nju Jorka. U oba opisana pogodaka asistent je bio Brendon Dubinski.

Povezana vest:  SPORT ZA SVE, U SUSRET 19. OPEN SKI FESTU, Kopaopnik čeka rekreativce

Tim Tomas, golmana Bostona, izludeo je sa 28 odbrana igrače Nju Džersija koji nastavljaju da poniru tokom ove sezone. Bio je ovo 21. „shoutout“ Tomasa u karijeri, kao i četvrti u sezoni. Napadačke deonice su za Boston, koji je slavio 3:0, kvalitetno odradili strelci Rajder, Horton i Viler.

Majk Ričards, igrač Filadelfije, drugi je put zaredom postigao dva pogotka na utakmici. U ponedeljak je Filadelfija slavila na svom ledu protiv Otave 5:1, a Ričards je oba pogotka zabio kada je sve već bilo gotovo, pred sam kraj meča.

Povezana vest:  MUP snima sportske događaje u Beogradu

Identične 6:3 pobede su upisali San Hoze i Kolorado, i to protiv Los Anđelesa, odnosno, St. Luisa. Junak San Hozeove pobede bio je 31-godišnji Patrik Marleau koji je samo u zadnjoj trećini postigao pogodak i uz to dva puta asistirao.

Bio je ovo ujedno prvi poraz Los Anđelesa u zadnjih sedam utakmica.

 

 

 

Povezana vest:  Lindzi Von osvojila globus u superkombinaciji

NHL liga, ponedeljak:

 

Pittsburgh – NY Rangers 2:3 (nakon produžetka)

Philadelphia – Ottawa 5:1

Boston – New Jersey 3:0

Buffalo – Vancouver 4:3 (nakon produžetka)

Colorado – St. Louis 6:3

San Jose – Los Angeles 6:3