Juče je na terenima nacionalnog parka Kopaonik održan sedmi po redu “Trail race Kopaonik”, na kojem je nastupilo rekordnih 600 učesnika, na stazama dužine 7 i 15 kilometara. Ljubitelji planinskog trčanja, uživali su u najlepšim predelima nacionalnog parka Kopaonikm jer su staze trke obilazile predeo Gobelje, Crvenih bara i Mekih presedla.

Ovogodišnje izdanje trke ostaće upamćeno po svojevrsnom rekordu jer je ovo najmasovnije izdanje trke “Trail race Kopaonik” još od prve trke koja se održala na terenima Nacionalnog parka Kopaonik 2016. godine.

U izuzetno jakoj konkurenciji na trci “15k Kopaonika” prvo mesto pripalo je Ivani Živković (PSK Balkan Beograd) koja je pobedila sa vremenom 01:25:23, dok je na drugom mestu bila višestruka pobednica trke Trail race Kopaonik, Katarina Pohlod (AK Hajduk maraton tim) sa vremenom od (01:31:41). Treće mesto pripalo je Ljubici Papić, članici kluba “Belgrade running club” (01:34:49)

Povezana vest:  Srpske bodibilderke koristile doping na EP

Titulu apsolutnog pobednika na stazi “15k Kopaonika” kod muškaraca odbranio je Đuro Borbelj (AK Apatin) koji je ujedno ostvario petu pobedu na ovoj trci, a ovog puta sa vremenom 01:09:18. Drugoplasirani bio je Sašo Bogojevski iz Makedonije (01:13:29), dok je treće mesto pripalo maratoncu Nenadu Živanoviću (ARK Maratonac Kruševac, PSK Mosor Niš) koji je stazu istrčao za 01:14:33.

Kod žena na stazi “7k Kopaonika” pobedu je odnela Aleksandra Simić (00:48:50), drugoplasirana je bila Milica Marković (AK “Apatin”) sa vremenom (00:51:45), a trećeplasirana je bila Milena Vučković (00:53:47)

Velika borba se vodila u muškoj konkurenciji na stazi “7K Kopaonika” gde je prvo mesto pripalo pripadniku Vojske Srbije Nikoli Milosavljeviću koji je stazu završio za 35 minuta i 32 sekunde. Sa vremenom 36:23 drugo mesto zauzeo je Aleksandar Božović iz Požege, a treće mesto pripalo je Ivanu Dlačiću (AK Čačak) koji je stazu završio za 37 minuta i 19 sekundi.

Povezana vest:  RED BULL STRATOS, Neustrašivi Feliks skočio sa visine 29 kilometara (FOTO)

Odmah nakon završetka glavnog događaja, bila je organizovana revijalna trka za najmlađe pod nazivom “Trail race Kids” koja je okupila mališane starosti od 2 do 12 godina i pružila im uživanje u trčanju po mekanoj travnatoj podlozi. U okviru manifestacije učestvovao je i veliki broj nordijskih hodača kojima je ovo druga godina da posećuju „Trail race Kopaonik“

“Trail race Kopaonik” ponovo je pokazao da je manifestacija od izuzetnog značaja za Kopaonik, ali i za ceo kopaonički kraj, a potvrda dolazi i kroz činjenicu da je jučerašnji dan bio najposećeniji dan na Kopaoniku od početka rada letnje turističke sezone 2022. godine.

Povezana vest:  BADMINTON , U Staparu održana promocija olimpijskog sporta

Drugi dan ovog sportskog vikenda, nedelja 31. jul, posvećen je biciklistima jer se po deveti put, održava najmasovniji biciklistički maraton u našoj zemlji pod nazivom “Tri strane Kopaonika”.

Pred učesnima su staze “Beli meda”, “Jela” i “Pančić” te će svaki učesnik imati priliku da prema svojoj meri izabere dužinu ali i težinu staze koju želi da savlada.

“Tri strane Kopaonika” i “Trail race Kopaonik” organizuje sportsko udruženje “Na sve strane” iz Beograda u saradnji sa TO Opštine Raška, JP Skijališta Srbije i Nacionalnim parkom Kopaonik.

Foto: Live Production