Kuglanje

 

Beograd „Poštanska štedionica“ dočekuje Italijane 21. novembra u Ligi šampiona

vojko pavlovic trener Beograda PSVlasnik duple krune srpskog kuglanja, šampion i pobednik kupa Beograd „Poštanska štedionica“ sastaće se u Beogradu u subotu 21. novembra u prvoj utakmici  Lige šampiona sa italianskom ekipom Fuger Stercing iz Bolcana. Meč počinje u 13 časova na kuglani na Banjici.

– U ekipi gostiju igraju dva austrijska reprezentativca Vajshof i Gruber i iskusni italijanski reprezentativac Hofer, tako da  je to ekipa za poštovanje – kaže trener Beograda „Poštanske štedionice“ Vojko Pavlović. – Dobro je što mogu da računam na čak devet potpuno spremnih igrača. Idemo na maksimalnu pobedu od 8:0 jer bi nam to garantovalo miran put na revanš 5. decembra.

Povezana vest:  HOKEJ NA TRAVI, Nemci odbranili zlato iz Pekinga

U ekipi Beograda „Poštanske štedionce“ su tri člana zlatne reprezentacije Srbije sa SP u Nemačkoj u maju Goran Ostojić, Daniel Tepša i Arpad Antal, a Pavlović,  kome će u stručnom štabu asistirati predsednik kluba Bora Timotić i direktor Zoran Radifković, računa i na Srđana Šokca, Nikolu Matijaša, Dejana Jovanovića, Novaka Obradovića, Dejana Zakića i Njegoša Šakića. Zvanično piće kluba je Minakva.

– Plasman u Ligu šampiona ove godine ostvarili smo osvajanjem trećeg mesta na Svetskom kupu u Austriji u oktobru, što je jedan od najvećih uspeha u istoriji srpskog klupskog kuglanja. Naš rival je  bio četvrti u Evropskom kupu u Skoplju, poražen je u borbi za bronzu od Niš puta, pa smo, bar na papiru favoriti, što ne sme da nas zavara – oprezan je Pavlović. – Najteže je pobediti u  unapred dobijenim utakmicama. Ipak sam opitmista, iza nas su već dva učešća u Ligi šampiona. Prošle godine smo naišli odmah u prvom kolu na Zadar koji je na kraju osvojio drugo mesto, a godinu dana pre toga bio je i pobednik lige, i jedan je od najboljih evropskih klubova. Na gostivanju smo izgubili ubedljivo 8:0, tako da je pobeda u revanšu u Beogradu od 5:3 bila samo za utehu. U debitantskoj sezoni 2007. – 2008. pobedili smo u prvom kolu Slavoj iz Praga, u drugom smo poraženi od Sporta iz Podbrezove koji je te godine bio, na kraju, četvrti…

Povezana vest:  KUGLANJE, Svi srpski tandemi ispali, titule Hrvaticama i Mađarima

Beograđani će, u drugom kolu, kada pregrme Italijane igrati sa  boljim iz duela Zalaegerseg (Mađarska – pobednik Kupa Evrope) i Sporta iz Podbrezove (Slovačka) u kome igraju dva srpska reprezentativca Vilmoš Zavarko i Jovan Ćalić!

Drugi naš predstavnik Niš put u subotu 21. novembra gostuje  ekipi Bergfalken iz austrijskog grada Koblaha. Ostali parovi prvog kola: Viktorija Bamberg – Primator Nahod (Češka), Rot vajs (Nemačka) – Konstruktor (Maribor), Segedin – Slavoj (Prag), Zalagerseg – Sport Podbrezova (Slovačka), Fojt Sent Pelten (Austrija) – Konikom (Osijek) i Zadar – Kluž (Rumunija).