Troicki ekspresno za četvrtfinale

 

viktor toicki paDrugi reket SrbijeViktor Troicki na Badnji dan ekspresno je pobedio u drugom kolu turnira u Dohi. Na terenu je proveo samo 63 minuta a belu zastavu podigao je Belgijanac Olivije Rohus 2:0 (6:2, 6:2).

Srpski teniser je napravio čak pet brejkova, a 57. teniseru sa ATP liste to dozvolio da učini samo jednom. Od četiri uvodna gema, serveri su osvojili samo jedan, i to je uradio Troicki, pa je već tada stekao nedostižnu prednost u prvom setu, koji je trajao 32 minuta – 6:2.

Povezana vest:  ATP LISTA, Bez promena na ATP, Đoković i dalje ubedljivo prvi

Nije se peti nosilac ni tada zaustavio. Troicki je u drugom setu napravio brejk za 2:1 i već tada je bilo jasno da je Rohus pobeđen u njihovom prvom duelu. Do kraja mu je još jednom oduzeo servis – 6:2.

Troicki je “odradio” 12 asova a Belgijanac je napravio četiri duple greške. Drugi reket Srbije je osvojio 26 poena od 32 puta kada je pogodio prvi servis. Međutim, na drugi servis nije imao ni 50 odsto uspešnosti (8/19).

Povezana vest:  Nadal, Berdih i Marej u polufinalu mastersa u Madridu

Viktor će u narednom kolu, četvrtfinale, igrati protiv Lukaša Kubota, koji je pobedio Ukrajinca Sergija Stakhovskog – 6:2, 7:6. Sa Kubotem iz Poljske, 101. igračem sveta, sastajao se tri puta i sva tri puta ga dobio – na Rolan Garosu 2009. i dva puta 2006.

Ako se domogne polufinala, Troicki bi se verovatno namerio na Rafaela Nadala. Podsećanja radi, Troicki je u prvom kolu savladao Španca Danijela Himeno Travera 6:1, 7:5.

Povezana vest:  Đoković: Nadal će se sigurno vratiti

Nagradni fond turnira u Dohi je 1.024.000 dolara, a pobedniku će pripasti 185.850 dolara i 250 ATP poena.