Crno – beli uvereni u pobedu nad Honvedom

andrija_prlainovic_par_vatPomoćni trener Partizana Uroš Stevanović istakao je da njegova ekipa prihvata ulogu favorita na sutrašnjoj utakmici sa mađarskim Honvedom, ali da sigurno neće potceniti protivnika u drugom kolu Grupe C Evrolige.

-Uloga favorita je na nama i od nje ne bežimo. Honved sigurno nećemo potceniti. Oni će pokušati da nas iznenade, da iskoriste neko naše eventualno opuštenje. Igraju dobro u Evrointer ligi, imaju iskusne, ali i mlade kvalitetne igrače. Gledali smo ih, spremni smo – kazao je Stevanović. – Očekujem težak meč, ali igrači na treninzima pokazuju ogromnu želju i zalaganje. Pružićemo maksimum i pokušati da nastavimo niz pobeda od početka sezone.

Povezana vest:  Treneri zadovoljni: Radnički je zasluženo u finalu

Stručni štab crno – belih raduje i to što će se Honvedu suprotstaviti u najjačem sastavu, pošto su svi reprezentativci obavili obaveze prema nacionalnom timu. Na strani Partizana je i tradicija, odnosno dobar učinak u duelima s mađarskim klubovima.

-Igramo smo mnogo mečeva s mađarskim timovima i sve smo završili u našu koristi. Mađari igru uglavnom zasnivaju na pojedincima, napade rešavaju iz individualnih akcija. Ali, mi smo kvalitetniji, što ćemo sutra i dokazati – naveo je Stevanović.

Povezana vest:  Filipović najbolji vaterpolista sveta u 2014. godini

Utakmica između Partizana i Honveda igraće se sutra od 19 sati u Sportskom centru Banjica, a ulaznice će se prodavati po cenama od 200 i 400 dinara. Partizan je prvi ovosezonski meč u Evroligi rešio u svoju korist u Budvi protiv Budvanske rivijere. Honved je kao domaćin savladao Olimpijakos.