mandic-gajic2

TEKVONDO

KVALIFIKACIJE ZA OLIMPIJSKE IGRE KAZANJ

Milica Mandić overila normu za OI

 

Srpski tekvondo će na Olimpijskim igrama u Londonu imati tri predstavnika. Na kvalifikacijama u Kazanju za OI u Londonu posle Dragane Gladović i Damira Fejzića učešće na skupu najbolji sportista izborila je i Milica Mandić (preko 67 kg). Ovo je ogroman uspeh za srpski tekvondo jer Srbija do sada nikada nije imala tekvondistu na olimpijskim igrama, a sada ih je troje!

Povezana vest:  TEKVONDO, Tehničko prvenstvo Beograda

Trećeplasirana sa prošlogodišnjeg Svetskog prvenstva u Južnoj Koreji je bila jedan od favorita za olimpijsku vizu. To je i potvrdila osvajanjem drugog mesta u Kazanju. U njenoj kategoriji je bio osam takmičarki a Mandićeva je prvo savladala Edines Kurtović iz Austrije 10:3, a zatim u polufinalu Špankinju Rozanu Simon Almaro 5:3.Plasman u finale je automatski značio i plasman u London, jer putuju tri takmičarke. U finalu je Milica izgubila sa 8:5 od Ukrajinke Marije Konjeve.

Povezana vest:  Fjuri i Džošua boksuju 14. avgusta u Saudijskoj Arabiji

Stojan Rabijac (80) je jedini srpski tekvondista koji nije izborio olimpijsku vizu, ali nema za čime da žali jer ima samo 17 godina. U prvom kolu je Rabijac savladao Vitalija Kolasa iz Belorusije 4:3, ali je u četvrtfinalu izgubio od Holanđanina Tomija Moleta 8:4.

Milica Mandić je jedva nalazila reči kojima bi opisala radost.

Povezana vest:  Rekordan broj zemalja-učesnica na Evropskom džudo kupu u Beogradu

– Za ovo smo živeli. Vredno smo radili i trudili se, i na kraju se sve to isplatilo. Borbe nisu bile lake, ali to smo znali. Spremali smo se za veliki napor. Ipak, ovo nije kraj, već početak. Želim medalju i u Londonu! Zahvaljujem se svima koji su bili uz mene – kazala je Mandićeva.

taurunum_tekst_630x150