juniori-tekvondo

TEKVONDO

Juniori startuju na Kvalifikacijama za Olimpijske igre mladih

Mlada reprezentacija Srbije u četvrtak učestvuje na Kvalifikacijama za Olimpijske igre mladih na Tajvanu, a svega dva dana kasnije počinje Svetsko juniorsko prvenstvo. Na kvalifikacijama učestvuje 336 takmičara iz 100 zemalja, od kojih samo po sedam najboljih u kategoriji idu direktno na Olimpijske igre mladih.
Petoro srpskih takmičara je otputovalo u Aziju, predvođeni Draganom Jovićem I Borisom Krstićem.

Povezana vest:  TEKVONDO, Kuvanje u srpskom tekvondou

-Tijana Bogdanović (do 49kg), osvajačica prve zlatne juniorske medalje prošle godine, u prvom kolu će se boriti sa predstvavnicom Indonezije Aghinin Haque, dok će se u drugom najverovarnije sresti sa Poljakinjom Patricijom Adamekeviz, bronzane sa poslednjeg svetskog prvenstva. Sa njom se Tijana borila dva puta I oba je pobedila – komentariše Dragan Jović.

Povezana vest:  RATNICI ŠAOLINA 12. jula u Sava centru!

Iris Jović Vzujaković (do 55kg) se na startu bori sa Beloruskinjom Stankević, Dejan Tomić (do 63kg) se u prvom kolu bori sa Kanađaninom Dzeksonom Karolom. Igor Glišin (do 73kg) je slobodan na početku I čeka pobednika iz meča Slovenija-Ukrajina. Nikola Živanović (preko 78kg) je na startu sa Lokindom iz KOD, dok bi se za ulazak u polufinale borio sa predstavnikom Francuske. 

Povezana vest:  TEKVONDO, KARLOVAC OPEN 2010, Kuruca i Petković najbolji u formama