branislav_kuruca_1

TEKVONDO

TURNIR U BUDIMPEŠTI, BUGARSKOJ I RUSIJI

Beogradski tekvondisti spremni za takmičenja

 

Narednog vikenda Beogradski tekvondo i Srbiju predstavljaće više srpskih tekvondista iz nekoliko beogradskih klubova na više međunarodnih takmičenja. U Budimpešti na „A klasa“ turniru Evropske tekvondo unije nastupiće članovi kluba „Beograd“ Miloš Petković i Branislav Kuruca. Nastup na ovom takmičenju je za njih svojevrsna priprema za učešće na Svetskom šampionatu koje se održava u Decembru u Kolumbiji.

Povezana vest:  TEKVONDO, Milica Mandić srebrna u Egiptu

Put glavnog grada Bugarske – Sofije radi nastupa na „Kupu Bugarske“ kreću Ana Krnojelac i Jelena Radić članice kluba „Banjica“, Nikola Jović (Beograd) i Vukašin Jović (Dunav Borča). Sa njima će kao predstavnik sudijske organizacije Beograda nastupiti i Aleksandar Milićević.

-Možda za nas najbitniji nastup ovog vikenda je učešće Jovane Petrović i Svetlane Filipović (Beograd) na „Rusija Open“ rangirnom turniru Evropske tekvondo unije i svetske tekvondo federacije. Za učešće je prijavljeno 1.100 takmičara iz velikog broja evropskih i svetskih zemalja. Sa njima će učestvovati i Davor Borodenko predsednik sudijske organizacije Beograda, inače sudija međunarodnog ranga. Nadamo se zadovoljavajućim rezultatima naših predstavnika sa ovih takmičenja i da će ovo međunarodno iskustvo doprineti njihovom daljem napretku – rekao je Ljubiša Rakić, generalni sekretar Beogradskog tekvondo saveza.

Povezana vest:  DŽUDO, Saudijka zapretila bojkotom zbog hidžaba

Krajem oktobra će se održati stručni seminar koji će voditi Korejski majstor tekvondoa Jong Bom Kang i trajaće dva dana. U sklopu seminara održaće se i polaganja za sticanje učeničkih i majstorskih tekvondo zvanja.

-Takođe veliko nam je zadovoljstvo najaviti organizaciju stručnog usavršavanja tekvondo trenera za sticanje zvanja Operativni trener tekvondoa. Stručno usavršavanje se organizuje u saradnji sa Visokom sportsko zdravstvenom školom iz Beograda i očekujemo učešće više od 20 aktuelnih trenera – rekao je Rakić.

Povezana vest:  Jović: Srpski tekvondisti spremni za Svetsko prvenstvo