Srpski teškaš Sadam Magomedov nastavio je pobednički niz naše zemlje na šampionatu “Starog kontinenta” za seniorke i seniore u hali “Alekandar Nikolić”. U kategoriji do 90 kilogram Magomedov je u četvrtfinalu savladao Mađara Fehera Kopanija i time doneo Srbiji osiguranu bronzu.

“Velika pobeda i velika borba. Medalja je konačno tu, bronza je osigurana za Srbiju i veoma sam srećan i zadovoljan nakon loših iskustava sa Svetskog 2021. u Beogradu i Evropskog u Jermeniji 2022. kada sam boksovao za medalju i nisam uspeo da pobedim.  Sada sam maksimalno spreman, fokusiran i siguran u sebe, selektora, trenera, ceo tim. Idemo dalje po nove pobede i još sjajniju medalju. Naredni protivnik je bivši svetski i evropski šampion, srebrni sa Olimpijskih igara, moj brat iz Rusije, pripremiću se i dati sve od sebe za novi trijumf. Pozivam publiku da ispuni halu i da nas bordri, njihova podrška nam mnogo znači, daje nam dodatnu energiju i krila do pobede” – istakao je Magomedov.

Povezana vest:  EP MOSKVA, Poraz Milisava Vuka Simića

Za plasman u finale Sadam će se boriti protiv Rusa, prvog nosioca Muslima Gadžhimagomedov.

Pisanje istorije u legendarnoj sportskoj hali u srpskoj prestonici koja slavi 51 godinu od otvaranja svojih vrata kada je premijerno takmičenje bilo upravo Evropsko prvenstvo u boksu za seniore se nastavlja blistavim izdanjima srpskih reprezentativaca.

Šestog dana takmičenja (utorak 23. april 2023) Srbiju će predstavljati:

Povezana vest:  9. pobeda Veljka Ražnatovića u profi boksu

za osiguranu bronzu (48kg) Kristina Nađ Varga – Lila Selecki (HUN), za osiguranu bronzu (52kg) Dragana Jovanović – Julija Apanasović (BLR), za osiguranu bronzu (50kg) Nina Radovanović – Marjona Savrijeva (AZE), za osiguranu bronzu (54kg) Sara Ćirković – Julija Koroli (MDA), za osiguranu bronzu (57kg) Anđela Branković – Kahraman Esra Juldiz (TUR), za osiguranu bronzu (60kg) Natalija Šadrina – Miroslava Jedinakova (SVK), za osiguranu bronzu (63kg) Kristina Kaluhova – Ana Julija Jeni (SUI), za osiguranu bronzu (70kg) Anastasija Lukajić – Arina Danilčik (BLR), za osiguranu bronzu (66kg) Milena Matović – Šahla Alahverdijeva (AZE), za osiguranu bronzu (75kg) Nikolina Gajić – Gabrijela Stonkute (LTU).

Povezana vest:  Sonders: Plašim se da Fjuri neće dočekati 30. godinu bez boksa

Foto: BSS/Dragana Stjepanović