buharalija_vs_francuz

MEČ ZA IBF PRVAKA MEDITERANA

Buharalija pretrpeo nokaut u sedmoj rundi, ubedljivi Vidaković i Mitić

 

Bosanskohercegovački profesionalni bokser Adnan Buharalija u petak uveče je u Fojnici poražen od Francuza Žulijena Pireuksa (Juliena Perriauxa) klasičnim nokautom u sedmoj rundi, u meču u za titulu prvaka Mediterana u kruzer – kategoriji po WBC verziji.

Na bokserskoj reviji, koja je održana u kompleksu „Aqua parka“ pred oko 2.000 gladalaca, francuski borac od samog početka bio je znatno bolji zadavši Buharaliji veliki broj teških udaraca od kojih je za 31-godišnjeg Fojničanina bio koban onaj u finišu sedme runde (2 minuta i 14 sekundi).

U 35 profesionalnih mečeva Buharaliji je ovo bio deveti i verovatno najteži poraz u karijeri.

Veče profesionalnog boksa na otvorenim bazenima Akvareumala u Fojnici,proteklo je u znaku crnogoskog boksera Zvjezdana Vidakovića, koji je u svom profi debiju  pobedio Rumuna Gigija Vorku tehničkim nokautom u drugoj rundi. Njihova borba bila je predborba meča za titulu šampiona Mediterana u WBC verziji izmedju Adnana Buharalije i Žana Pireuksa. Tako je najveće ovacije publike dobio Vidaković nakon atraktivnih poteza u ringu koji su primorali stručni štab Rumuna da kapitulira pred razornim krošeima srpskog asa. Manifestaija je bila u organizaciji bokserske promoterske kuće i kampa Balkan Boksing i njihovih tv partnera Sportklub i tv Hayat,koja će po najavi menadžera Darka Popivode biti emitovana u narednih 15 dana. Interesovanje za ovaj spektakl je bilo veliko što pokazuje i činjenica da se tražila karta više,a bilo je i dosta ljudi iz javnog života,dok je najveći aplauz dobio srpski bokser evropski šampion nenad Borovčanin,sa kojim su se deca i njegovi fanovi slikali nakon prozivke od strane spikera.

Povezana vest:  Golovkin odbranio titulu

-Bila  je ovo peta  revija koju smo organizovali od početka godine,a već u avgustu nastavljamo sa novim mečevima na Košutnjaku, Zlatiboru,ali i ostalim atraktivnim mestima bivse Jugosalvije,kako bi naši bokseri imali što više,a publika priliku da posle dugog posta uživa u gledanju boksa.U Fojnici je naš bokser Buharalija izgubio nokautom,ali će zbog svog velikog srca imati nove šanse i nadam se ponovnu prilikuda boksuje sa Francuzom i da mu se revanšira za poraz.Ostali bokseri Balkan Boksinga Vuk Mitić,Mirsad  Ćebo i Zvjezdan Vidaković ispunili su svoja očekivanja i pobedama opravdali poverenje kampa – rekao je Darko Popivoda, prvi čovek Balkan Boksinga.

Povezana vest:  Ministar Gajić ugostio delegaciju EUBC: Beograd spreman za EP u boksu

Vidaković nije krio oduševljenje i radost nakon pobede,koju su njegovi sugradjani u Herceg Novom pratili na velikom video bimu ispred starog grada.

-Dugo sam čekao trenutak da predjem u profesionalce,a ovo je bio najbolji način da debitujem.Rumin je od prve runde ušao u borbu na poludistanci,sto meni odgovara, pa mi nije bilo teško da mu nađem slabu tačku i pošaljem ga u nokdaun. Taktika i rad sa trenerom Aleksandrom Nikolićem u potpunosti mi odgovaraju,pa ću idalje nastaviti da radim sa njim,a menadment Balkan Boksinga sa kojim imam  ugovor, obezbedjuje mi zaista vrhunske uslove za treninge, koje nikad nisam imao kao amater. Presrećan sam zbog pobede, a već krajem avgusta me očekuje novi izazov, tako da slavlje ne može dugo trajati, jer prestoje novi treninzi – veli Zvjezdan Vidaković.

Povezana vest:  Kameda pobedio Sakatu i odbranio titulu u muva kategoriji

Posle godinu dana na ringu se pojavio i Vuk Mitić (10(6), 1) koji je na poene pobedio Rumuna Stelicu Vojicu.

PHOTO: ataimages.rs

zvejzdan_vidakovic_fojnica