asmir

Prvog dana Balkanskog šampionata Srbija osvojila 7 medalja

Prvog dana Balkanskog šampionata u atletici, Srbija je osvojila 7 medalja, od toga četiri zlatne, dve srebrne i jednu bronzanu. U Slivenu je atletiku pratio sam vrh bugarske vlade. Takmičenje su svečano otvorili predsednik vlade Boyko Borisov, ministar policije i bivši atletičar Cveta Cvetanov i predsednica Olimpijskog komiteta Stefka Kostadinova.

Najveću radost i najsjajnija odličja Srbiji su doneli Asmir Kolašinac u bacanju kugle rezultatom 19.93m.

-Zadovoljan sam pobedom i osvojenim zlatom, ali rezultatski je moglo bolje. Predstoji mi kratka pauza, posle čega slede pripreme za svetsko  prvenstvo u Daeguu – istakao je Kolašinac.

Pobedom na 400m prepone Emir Bekrić pokazao je da je u sjajnoj formi pred Evropsko prvenstvo za ml.seniore. Emir je ostvario izuzetno vredan rezultat na 400m prepone 50.08 sekundi –

-Presrećan sam, trčao sam bez  konkurencije i sa dosta jakim vetrom, tako da je sa dobrom konkurencijom dostižno i tih 28 stotinki koliko mi nedostaje za odlazak na Svetsko prvenstvo i Olimpijske Igre – kazao je Bekrić.

Povezana vest:  Tri dana do “Belgrade Indoor Meeting-a”, Duplantis pred srpskim medijima najavio novi svetski rekord

Balkanska šampionka u 2011. godini je i naša rekorderka Dragana Tomašević, koja je u poslednjem hicu zabeležila najbolji rezultat ove sezone 61.95m –

-Zadovoljna sam, sve ide svojim tokom. Ovo mi je 11 takmičenje i na svim takmičenjima sam prebacila olimijsku normu. Po povratku u Srbiju nastavljamo pripreme za svetsko prvenstvo koje ćemo narednih 15 dana realizovati na Bjelolasici – istakla je Tomašević.

Veliko iznenađenje priredio je Predrag Ranđelović u trci na 800m. Iako je imao znatno slabiji rezultat od prijavljenih takmičara Predrag je uspeo da pobedi sa novim ličnim rezultatom 1:49.15 –

-Stvarno nisam očekivao pobedu. Trčao sam sve vreme na začelju, imali smo dobar prolaz na 400m, tako da sam pratio ritam, a pobede se domogao u samom finišu – rekao je Ranđelović, kojeg sutra očekuje trka na 1500m kao i štafeta 4x400m.

Srebrnu medalju za našu zemlju osvojila je Jelena Radinović Vasić sa rezultatom 4.00m u skoku motkom.

-Uvidela sam da mogu mnogo bolje od 4m, međutim više od ovoga ne mogu skočiti bez adekvatnih rekvizita odnosno motki. Tako da sam zadovoljna medaljom, ali ipak ostaje žal za propuštenom šansom da skočim mnogo bolji rezultat, pa i normu za velika takmičenja – rekla je Jelena.

Povezana vest:  Ana Subotić i Marko Živanović pobednici polumaratona

Vicešampionka Balkana postala je i Ana Subotić u trci na 3000m rezultatom 9:28.58, a Ani je ovo 8 medalja sa balkanskih šampionata u karijeri

-Nisam htela da vodim trku, čekala sam sam finiš, ali nažalost u poslednjem metru Rumunka je imala više snage i pobedila – izjavila je Ana.

Bronzano odličje donela je Marija Vučenović u bacanju koplja, sa najboljim ostvarenjem u karijeri 54.03m.

-Samo takmičenje i nije krenulo baš najbolje, ipak uspela sam da se skoncentrišem i u poslednjem hicu prebacila 54 metra. Očekuje me državno prvenstvo i odlazak u Talin na Evropski šampionat za juniore – istakla je Marija.

Još jednu medalju, Srbija je imala u rukama. U pitanju je trka na 100m i rezultat Jelene Subotić. Nažalost zbog greške u elektronskom merenju rezultati postignuti se ne priznaju, već samo ručno mereni rezultati, te je tako Jeleni pripalo četvrto mesto.

Povezana vest:  Nakon prvog dana Ekipnog prvenstva Evrope u Rigi Srbija na trećem mestu

Anđelko Rističević osvojio je šesto mesto u trci na 3000m prepreke – 9:34.72.

U bacanju kladiva Miloš Čović zauzeo je peto mesto rezultatom 54.32m.

Strahinja Jovančević bio je šesti u skoku u dalj, preskočivši 6.81m.

U disciplini 400m prepone Aleksandra Krstić osvojila je 7.mesto rezultatom 65.71m

Miloš Savić sa 10.79 sekundi na 100m zauzeo je 7.mesto.

Sandra Raičković imala je sve neispravne skokove u troskoku.

Na 1500m Milena Stoicev zauzela je 6.mesto rezultatom 4:51.35.

Miloš Todosijević preskočio je 210cm u skoku u vis i osvojio 5.mesto.

Slobodan Mirić trčao je 400m u vremenu 48.63sek i zauzeo šesto mesto.

Štafeta 4x100m u sastavu Pešić, Terek, Sirmić, Subotić zauzela je 4.mesto sa rezultatom 46.61, dok su seniori trčali u sastavu Šarović, Ristić, Avdulahi, Savić i sa rezultatom 41.58 osvojili 6.mesto.

Sutra se nastavlja takmičenje, posle čega će biti poznato i ko je podelio nagradni fond u iznosu od 40.000 evra.