danilo pantic par tot 1LIGA EVROPE, REZULTATI
Remi Partizana i Totenhema, ubedljivi Steaua i PAOK

Večeras je otvoreno takmičenje u grupnoj fazi fudbalske Lige Evrope, gde je predstavnik Srbije beogradski Partizan osvojio značajan bod na domaćem terenu protiv Totenhema (0:0).
Crno-beli su u potpunosti ispunili, čak i prevazišli očekivanja, i malo je nedostajalo da zabeleže pun pogodak u duelu s poznatim engleskim klubom.
Najvećim delom zanimljivog susreta u Humskoj bili su bolji i nadmoćniji, stvorili su više povoljnih šansi, ali strelci nisu imali svoj dan.
Partizan je hrabrom igrom i dobrim rezultatom pokazao da može da se nosi sa evropskim timovima i da konkuriše za jedno od prva dva mesta u grupi koja vode u narednu fazu takmičenja.
Najubedljivije pobede u 1. kolu zabeležili su Steaua, PAOK, Jang Bojs i zagrebački Dinamo koji su kod kuće deklasirali rivale.
Bivši prvak Evrope Steaua potvrdila je da je verovatno sigurni učesnik nokaut faze slaveći protiv danskog Alborga (6:0), PAOK je srušio Dinamo iz Minska (6:1), Jang Bojs Slovan iz Bratislave (5:0), a Dinamo je u Zagrebu neočekivano ubedljivo slavio protiv kvalitetnog tima rumunske Astre (5:1).
Škotski Seltik izvukao je remi protiv Salcburga (2:2), u njegovom dresu debitovao je na evro-sceni srpski napadač Stefan Šćepović, a Inter je osvojio sva tri boda na gostovanju ukrajinskom Dnjepru (1:0).
Odbranom milanskih nero-azura uspešno je komandovao Nemanja Vidić, dok je Zdravko Kuzmanović kao starter igrao do 62. minuta.
Defanzivac Nenad Tomović takođe je bio starter u pobedi Fiorentine nad francuskim Genganom (3:0), dok je Miroslav Radović ponovo bio junak poljskog šampiona Legije u pobedi protiv belgijskog Lokerena (1:0).
Sigurne pobede ostvarili su Everton protiv Volfsburga (4:1), Sevilja protiv Fejenorda (2:0), dok je Bešiktaš remijem u Istanbulu protiv Asterasa (1:1) doprineo da grupa u kojoj su još Partizan i Totenhem bude mnogo zanimljivija.
Rezultati 1. kola Lige Evrope:
A grupa: Apolon – Cirih 3:2, Borusija Menhengladbah – Viljareal 1:1.
B: Briž – Torino 0:0, Kopenhagen – Helsinki 2:0.
C: Bešiktaš – Asteras 1:1, Partizan – Totenhem 0:0.
D: Dinamo Zagreb – Astra 5:1, Salcburg – Seltik 2:2.
E: PSV – Estoril 1:0, Panatinaikos – Dinamo Moskva 1:2.
F: Karabah – Sent Etjen 0:0, Dnjepar – Inter 0:1.
G: Sevilja – Fejenord 2:0, Standard – Rijeka 2:0.
H: Everton – Volfzburg 4:1, Lil – Krasnodar 1:1.
I: Napoli – Sparta Prag 3:1, Jang Bojs – Slovan Bratislava 5:0.
J: Rio Ave – Dinamo Kijev 0:3, Steaua – Alborg 6:0.
K: Fiorentina – Gengan 3:0, PAOK – Dinamo Minsk 6:1.
L: Legija – Lokeren 1:0, Metalist – Trabzon 1:2.
U utakmicama 2. kola, 2. oktobra, sastaju se Cirih – Borusija Menhengladbah, Viljareal – Apolon (A grupa), Helsinki – Briž, Torino – Kopenhagen (B), Asteras – Partizan, Totenhem – Bešiktaš (C), Astra – Salcburg, Seltik – Dinamo Zagreb (D), Dinamo Moskva – PSV, Estoril – Panatinaikos (E), Sent Etjen – Dnjepar, Inter – Karabah (F), Fejenord – Standard, Rijeka – Sevilja (G), Volfsburg – Lil, Krasnodar – Everron (H), Sparta – Jang Bojs, Slovan – Napoli (I), Dinamo Kijev – Steaua, Alborg – Rio Ave (J), Gengan – PAOK, Dinamo Minsk – Fiorentina (K), Lokeren – Metalist i Trabzon – Legija (L).

Povezana vest:  Kadeti Srbije pobedom startovali u kvalifikacijama za EP

PHOTO: Antonio Ahel/ATAIMAGES