sep blater 4

Saučesće Blatera povodom smrti Galića

Predsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater uputio je telegram saučešća Fudbalskom savezu Srbije (FŠ) povodom smrti Milana Galića, nekadašnjeg proslavljenog reprezentativca Jugoslavije i igrača Partizana. U telegramu predsedniku FSS Tomislavu Karadžiću Blater navodi:
-Poštovani predsedniče i dragi prijatelju, želeo bih da izrazim svoje saučešće povodom tužne vesti da je preminuo Milan Galić. Galić je postigao 37 golova u 51 utakmici za Jugoslaviju, osvojio zlato na Olimpijskom fudbalskom turniru u Rimu 1960. godine, a bio je i član drugoplasirane ekipe na Evropskom prvenstvu. Jugoslavija je uz njegovu pomoć 1962. godine osvojila četvrto mesto na Svetskom prvenstvu u Čileu. U ime članova Međunarodne fudbalske zajednice, bio bih Vam zahvalan ako biste preneli izraze najdubljeg saučešća porodici i prijateljima gospodina Galića – napisao je Blater.
Galić je u subotu iznenada preminuo u 76. godini u Beogradu. Bogatu karijeru počeo je u Proleteru iz Zrenjanina, igrao je u Partizanu, a bio je član ekipe „crno belih“ iz 1966. godine koja je igrala finale Kupa šampiona protiv madridskog Reala. U periodu od 1959. do 1966. godine za Partizan je odigrao 281 utakmicu, postigao 165 golova i osvojio četiri titule nacionalnog prvaka.

Povezana vest:  Petrović u konkurenciji za tim Partizana protiv Genka