aleksandar brkovic
Brković podneo ostavku na mesto trenera
 
Posle poraza od niškog Železničara u 4. kolu Super lige Srbije sa 36:25, trener Partizana Aleksandar Brković podneo je ostavku. Strateg Partizana je na ovo upozorio nakon što je njegova ekipa izgubila od Zvezde, rekavši da će otići iz Partizana ukoliko crno-beli u naredna dva kola ne osvoje 4 boda.
-Ostajem pri onome što sam rekao posle utakmice sa Zvezdom i nisam više prvi trener RK Partizan. Ne mogu više da pomognem ekipi na tom mestu i onda je logično da odem. Sve i da nije bilo te izjave smatram da svaki trener Partizana koji izgubi od neke domaće ekipe 11 razlike mora da podnese ostavku, ako voli svoj klub – rekao je Brković.
Partizan mi je sve dao, proveo sam u klubu ceo svoj rukometni život i biće mi jako čudno dalje, ali ovako je u ovom momentu bolje za sve. Nadam se da će se svi u klubu malo razdrmati i uspeti da izvuku maksimum iz ove sezone – dodao je on.
Rukometom je počeo da se bavi 1995. godine, u Partizanu. Od 2000. je bio trener mlađih kategorija, od avgusta 2007. pomoćni, a od 04.03.2010. do danas prvi trener Partizana.
Za ove četiri godine, sa Partizanom je osvojio 2 titule državnog prvaka, 2 Kupa i 2 Super kupa. A sa crno-belima se i 2 puta zaredom plasirao u Ligu Šampiona.
-Hvala saradnicima iz stručnog štaba, svim igračima i članovima Uprave sa kojima sam do sada sarađivao, jer smo sve zajedno uspeli. Posebnu zahvalnost dugujem navijačima koji su nas podržavali uvek, pa čak i onda kada to nismo zasluživali – kao u ovoj poslednjoj utakmici – zaključio je Brković.
Povezana vest:  Andrea Lekić produžila ugovor sa skopskim Vardarom