srb spanijaRUKOMET NA PESKU
Peskaši poraženi od Španije
 
Reprezentacija Srbije u rukometu na pesku izgubila je od selekcije Španije rezultatom 0:2. Posle ponoći u 01.50 sati naša selekcija igra utakmicu za V mesto na Svetskom prvenstvu u rukometu na pesku, utakmica će se igrati na Centralnom terenu sa Internet prenosom.
Sa reprezentacijom Katara peskaši će odigrati meč bez značaja od 15.50 sati po našem vremenu.
Selekcija Srbije će se večeras od 20:50h po lokalnom vremenu (nedelja 1:50h po vremenu u Srbiji) boriti za V mesto na VI Svetskom prvenstvu u rukometu na pesku. Dva koraka su delila Srbiju od polufinala, ali već na prvom su „nogu podmetnuli“ Španci. Srbija – Španija 0:2 (18:20, 16:28). Prvi period je protekao u pravoj seriji golova za dva poena koji su, začinjeni dobrim odbranama golmana, dovodili jednu ili drugu ekipu najčešće do minimalne prednosti ili izjednačenja. Tako je bilo sve do pred sam kraj, kada je jedno loše dodavanje Srbije „odvelo“ u sledećem napadu „Furiju“ na +4 i time praktično definisalo pobednika prvog perioda. U drugom, sve je izgledalo kao preslikano, sem činjenice da je u toj atraktivnoj rovovskoj borbi Srbija „proklizala“ i praktično par minuta pred kraj omogućiila Špancima da dođu do osetnije prednosti.
– Odlično smo odigrali prvi set. Igralo se gol za gol. Predzadnji napad sudija nam je svirao nepostojeću liniju, dok u zadnjem pravimo tehničku grešku u dodavanju. U drugom setu smo lošije igrali od Španaca – rekao je selektor reprezentacije Daniel Petković.
– Pokazali smo odličnu igru protiv Španaca koji su prethodni meš na penale izgubili od Brazila. Nažalost sreća je bila na njihovij strani u prvom setu, što im je u nastavku meča i dalo krila za pobedu – izjavo je posle meča reprezentativac Davorin Vujović.
Sada je pred našim momcima meč za peto mesto. Sada kada su, potrošene mnoge emocije i nadanja, neće biti lako našem timu da se izbori za uspeh u poslednjem meču Prvenstva, ali upravo će to biti jedan od pokazatelja koliko ovaj tim krasi dobar mentalitet.
U polufinale su se i pre poslednjeg meča u Top6 grupi plasirali Brazilci, Danci i Hrvati, dok će o četvrtoj „ulaznici“ do posledjeg zvižduka današnjih mečeva odlučivati Katar i Španija. Tim koji ne bude imao uspeha, ide na megdan našoj selekciji. Iako je od starta grupa B slovila za mnogo jaču, selekcije Danske i Brazila, koje su u predtakmičenju bile sa Srbijom u grupi A, su se pokazale mnogo boljim u odlučujućim mečevima i sada već uživaju ulogu favorita u mečevima polufinala. Ipak, rukomet na pesku daje šansu svakome, a polufinale SP je zaista mesto u kome nema prosečnih i zato svi ljubitelji rukometa na pesku sa radošću očekuju polufinala koja su na programu u periodu od 16 do 19h po lokalnom vremenu. Kod žena, za medalje će se boriti Mađarska, Brazil, Norveška i Španija.
Povezana vest:  Juniori bolji od Grka