rad kluz zene

Rukometašice Radničkog u osmini finala Kupa kupova

Rukometašice kragujevačkog Radničkog plasirale su se u osminu finala Kupa kupova pošto su večeras na domaćem terenu, u revanš utakmici šesnaestine finala, savladale ekipu rumunskog predstavnika Aleksandrion Kluž sa 24:19 (14:7). Prvi meč dva kluba u Klužu završen je nerešeno 29:29.
Nošene podrškom oko 1.000 navijača u dvorani Jezero Kragujevčanke su odigrale kvalitetno i sigurno, pa su već na poluvremenu stekle sedam golova prednosti i najavile ubedljiv trijumf.
Iako su Rumunke u par navrata zapretile da mogu da se vrate u meč, domaće rukometašice pravovremeno su pojačale ritam, tako da zaslužena pobeda nije dolazila u pitanje, a junak susreta, kao i u prvoj utakmici, bila je golman Jovana Risović, koja je imala 17 odbrana.
Najefikasnije u ekipi Radničkog bile su Janjušević sa pet i Radosavljević i Stanisavljević sa po četiri gola, dok je kod gošći Senokiko postigla pet, a Popa četiri.
Milica Danilović kazala je da je izboren zaslužen uspeh protiv snažnog protivnika.
-Posle nerešenog rezultata u Rumuniji, imali smo pritisak, ali smo odbranom uspeli da se izdignemo i napravimo razliku. Čak smo imali luksuz da dugo ne postignemo gol u drugom poluvremenu, ali je Risovićeva bila fenomenalna. Na kraju je razlika od pet pogodaka bila sasvim korektna – kazala je Danilovićeva, dok je Biljana Balać naglasila da je ceo tim ozbiljno pristupio utakmici, bez obzira na povoljan rezultat iz prvog meča.
-U drugom poluvremenu smo se opustile, ali nismo dovele u pitanje prolaz dalje. Veoma mi je drago zbog ovog rezultata, a lagala bih ako bih rekla da je bilo neočekivano – zaključila je Balać.
Na kraju utakmice bilo je i nemilih scena, jer je trener Kluža, frustriran porazom, hteo da se obračuna sa sudijama pre izlaska iz hale. Ipak, ništa nije moglo da pokvari savršeno veče i slavlje u Kragujevcu.

Povezana vest:  EP SRBIJA 2012, Ilić MVP, Stanić najbolji golman Evropskog prvenstva