boskovic

EP ŽENE 2014
Bošković: Moramo da zaboravimo sve i pobedimo Slovačku

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Saša Bošković rekao je danas da njegove izabranice moraju što pre da zaborave lošu igru i poraz od Francuske (27:16) i pobede selekciju Slovačke.
Srpskim rukometašicama potreban je trijumf kako bi se plasirale u narednu fazu takmicenja na prvenstvu Evrope u Hravtskoj i Mađarskoj.
-Moramo što pre da zaboravimo utakmicu sa Francuskom i okrenemo meču sa Slovačkom. Za nas je to duel za medalju. Ako hoćemo da idemo u drugi krug, moramo da pobedimo. Verujem u devojke, a i one isto. Naš cilj su Olimpijske igre u Riju, zato smo došli ovde svesni i roviti. Nema alibija. Loše smo igrali protiv Franscuske, bolje protiv Crne Gore. Za sve što se dešavalo, ja snosim odgovornost – rekao je Bošković za sajt RSS.
On je dodao da devojke nemaju psihološki pritisak, već da je problema to što ekipa nije imala nijedan zajednički trening.
-Nekada postoji dan kada ne treba ustajati. Za nas je taj dan bio sreda. Stalno pričam da su devojke prave. Ovo što se dešava je posledica objektivnih razloga. One hoće, žele, ali kada ne ide, onda se i uvuče strah. Mislim da je odbrana bila korektna, ali je napad bio slab – rekao je Bošković.
Selektor je poručio da neće podneti ostavku ako reprezentacija ne prođe u drugu fazu takmičenja.
-Neću da podnesem ostavku. Ne radi se ovde da nekoga smenjujemo i kritikujemo. Mislim da se mi dobro spremamo, kako devojke, tako i stručni štab za svaki meč. Verujem da ćemo u petak kada se završi meč biti kako vi, tako i ja nasmejani. Mi moramo da pobedimo Slovačku- naglasio je Bošković.
Optimista pred meč sa Slovačkom je Katarina Stepanović, bez obzira na poraze od Crne Gore i Francuske.
-Petak je dan biti ili ne biti. Moramo da damo sve od sebe, da totalno odigramo drugačije nego meč sa Francuskinjama da bi smo prošle u drugi krug takmičenja. Dosta smo istrošene. Svi znaju na probleme sa povredama, ali to nije nikakav alibi. Tu smo, gde smo. Skupićemo snagu za odlučujući meč sa Slovačkom – rekla je Stepanović.
Reprezentativka Jelena Nišavić smatra da Srbija mora da vrati igru koja krasila nacionalni tim na prethodnim takmičenjima.
-Svesne smo šta nam znači meč sa Slovackom i da moramo da pružimo maksimum, a možda i više od toga. Pre svega treba da stisnemo redove i spremimo se najbolje što možemo. Imamo jako malo vremena- izjavila je Nišavić.
Utakmica trećeg kola D grupe Srbija – Slovačka igra se sutra od 20 sati i 15 minuta.

Povezana vest:  Partizan pobedio Porto u prvom meču kvalifkacija za LŠ