P9090415

ŽRK Radnički spreman za Ligu šampiona

ŽRK Radnički će ovog vikenda ( 12/13 septembar) učestvovati na kvalifikacionom turniru za učešće u Ligi Šampiona koji se održava u Norveškom Dramenu.
Po ranije određenom žrebu Tigrice će u premijernom meču odmeriti snage sa Mađarskim Đerom,dvostrukim šampionom Evrope u subotu 12. U 16:30,dok drugi polufinalni par čine domaćin Glasverket i prvak Holandije Dalfsen.
Pobednici polufinalnih susreta u nedelju igraju za prvo mesto,a poraženi za treće.
Povodom ovog turnira u VIP salonu kluba je upriličena konferencija za štampu na kojoj su se novinarima obratili šef stručnog štaba Aleksandar Radosavljević i kapiten Jovana Risović.
-Idemo na megdan dvostrukom šampionu Evrope sa značajno podmlađenom ekipom u odnosu na prošlu sezonu.Većina sadašnjih igračica nema nikakvo internacionalno iskustvo ali to ne znači da nećemo pružiti značajan otpor renomiranom protivniku.Ova utakmica i sam turnir će biti odlična prilika našim devojkama da igraju sa najboljim evropskim timovima i steknu značajno iskustvo.Ekipa je spremna i daće svoj maksimum-poručio je šef struke Aleksandar Radosavljević
-Spremne smo i željno očekujemo okršaj sa evropskim velikanom.Verujem u svoju ekipu i znam da će devojke ostaviti srce na terenu.I prošle godine su nas svi otpisali pre utakmice sa Mitjilandom pa smo ih posle velike borbe savladali.Idemo mirne glave i vrelog srca,nemamo šta da izgubimo,samo možemo da izvučemo korist iz ovih utakmica-izjavila je kapiten Jovana Risović.

Povezana vest:  Mandić donirao pomoć ugroženima

Podsećamo da će pravo učešća u grupnoj fazi Lige Šampiona izboriti samo prvoplasirana ekipa sa turnira,dok ostale ekipe nastavljaju takmičenje u Kupu Pobednika Kupova.

PHOTO:zrkradnicki.org