mihajlo antal sp veterani
SP ZA VETERANE 2014
Mihajlo Antal osvojio prvu medalju za Srbiju
 
Drugog dana Svetskog prvenstva za veterane u Beogradu stigla je i prva medalja za Srbiju. Do nje je došao Mihajlo Antal, okitivši se bronzom. Malo je nedostajalo da to pođe za rukom i Dimitaru Drangovu…
Veteran Mihajlo Antal osvojio je bronzano odličje u D diviziji, u kategoriji do 85kg slobodnim stilom. U konkurenciji se našlo sedam takmičara. Naš Antal je bio slobodan u prvom kolu, dok je u drugom poražen od Iranca Hormaza Almasija 11:0. U repasažu je naišao na Japanca Masahika Fukubu, koga je savladao 4:4. Srbin je poveo 4:2, Japanac je dobio poen zbog opomene Antalu, a do četvrtog poena je došao kada ga je izgurao za strunjače. To je značilo da Antalu pripada bronza.
U kategoriji do 97kg, u D diviziji, Draganov je u konkurenciji 12 rvača, u prvom kolu bio slobodan. U drugo je izbubio od Amerikanca Maršala, 5:0. Draganov je imao šansu u repasažu, ali nije uspeo protiv Iranca Ezatija. To je značilo da drugom srpskom predstavniku pripada peto mesto.
Danas će na strunjaču treći Srbin. Reč je o Savi Zatezalu, u kategoriji do 130 kg. S obzirom na to da ima samo četiri rvača  u konkurenciji, do postolja će da se dođe posle borbe svako sa svakim. Eliminacione borbe u Šumicama počeće u 9.00.
Povezana vest:  SERBIA OPEN I PRVENSTVO CEN. SRBIJE, Seniori raspoloženi na Krstu