Reprezentativac Srbije u rvanju, Zurabi Datunašvili koji je na Oimpijskim igrama u Tokiju osvojio bronzanu medalju jutros je doputovao u Srbiju.

Srpski rvač Zurab Datunašvili osvojio je bronzanu medalju u kategoriji do 87kg pobedom nad Ivanom Huklekom iz Hrvatske rezultatom 6:1. Ovom pobedom Zurabi je osvojio šestu medalju za Olimpijski tim Srbije.

Po dolasku u Srbiju, na konferenciji za medije koja je održana na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“, Zurabi je izjavio da je presrećan i da je ostvario san.

Ovo mi je bio san, mnogo sam srećan jer sam osvojio medalju. Potrebna je disciplina i svakog dana pobeđivati samog sebe, i upravo rezultat toga je olimpijska medalja.Ima dovoljno vremena do Pariza, i da se tamo osvoji zlatna medalja. – izjavio je Zurabi.

Povezana vest:  Goran Bulatović ponovo u srpskom dresu

Na pitanje novinara šta Srbija znači njemu, kratko i jasno je izjavio.

Photo: Antonio Ahel/ATA Images

-Moja kuća je sada Srbija. Za tri godine ću reći moja kuća je Srbija i ovo je zlatna medalja. –  rekao je Zurabi.

Trener Zurabija Datunšvilija, Stojan Dobrev izjavio je da je Zurabijeva bronzana medalja veliki uspeh i da sija kao zlato.

Povezana vest:  MEDITERANSKE IGRE 2013, Stjepanović na 200 slobodno i Lenđer na 50 delfin doneli Srbiji još dva zlata

Presrećan sam, ovo je istorija srpskog rvanja, posle Rija i zlata, sada je osvojena i bronzana medalja. Na pravom smo putu. Mi u rvačkom savezu smo pravi tim, i zato nastaju ovakvi rezultati. Nadam se da ću ostvariti još velikih rezultata za Srbiju.  – izjavio je Stojan Dobrev.

Trener Vojislav Trajković se osvrnuo na Zurabijev nastup, ali I na Olimpijske igre koje će biti održane u Parizu za tri godine.

-Znali smo da će prva borba biti najteža i da će pobednik toga biti i olimpijski šampion. Sudije su se odlučile da daju prednost Ukrajincu, međutim bili smo sigurni da će Zurabi ući u repasaž. Nema lakog protivnika, ali je Zura odradio veliki posao.  Za tri godine u Parizu, vratićemo se kući sa zlatom, jednim, a možda I više. – izjavio je Trajković.

Povezana vest:  Strahinja Stanišić 19. u trci veleslaloma na prvim ZOI mladih u Insbruku

U ovom trenutku, tim Srbije je na Igrama u Tokiju osvojio šest medalja.  Naš strelac Damir Mikec osvojio je srebnu medalju, dok je njegov kolega iz reprezentacije Milenko Sebić osvojio bronzanu medalju. Dve medalje za srpski tekvondo osvojile su Milica Mandić (zlato) i Tijana Bogdanović (bronza), dok su reprezentativci Srbije u basketu 3×3 osvojili bronzanu medalju.