Atletičar sa Jamajke Jusein Bolt osvojio je danas treće uzastopno olimpijsko zlato na 200 metara, pošto je u Rio de Žaneiru tu deonicu pretrčao za 19,78 sekundi. Kanadjanin Andre de Gras osvojio je srebrnu medalju rezultatom 20,02 sekunde, dok je bronza pripala Francuzu Kristofu Lemetru s vremenom 20,12.

Bolt je na Igrama u Riju osvojio zlato na 100 metara, a imaće priliku da osvoji još jedno najsjajnije odličje pošto je deo štafete Jamajke 4×100 metara. Jamajčanin je danas osvojio svoje osmo olimpijsko zlato i uspeo da spoji trijumfe na 100 i 200 metara na trećim uzastopnim Olimpijskim igrama.

Povezana vest:  Bah: Ruski doping skandal iz 2014. nije uticao na ZOI u Pjongčangu

On za trku na 200 metara kaže da mu je omiljena disciplina, najavljivao je i želeo da obori svetski rekord (19,19 sekundi), ali nije uspeo u tome. Bolt je po završetku trke delovao ljutito, napravio je grimasu, umesto uobičajenog osmeha i na kraju strgao startni broj sa opreme i bacio ga.

Medjutim, kako se sa tribina začulo skandiranje njegovog imena, on je novi trijumf proslavio sa zastavom Jamajke u rukama, zatim je pao na kolena i poljubio stazu, pre nego što je zauzeo svoju legendarnu pozu.

Povezana vest:  OI 2016, Kraj za braću Marej u prvom kolu dubla u Riju