SRECKO-13

DARKO ŽIVANOVIĆ I SREĆKO PREDVODE OLIMPIJSKI KARAVAN
 
U olimpijskoj godini, Olimpijski komitet Srbije i Fond sporta i olimpizma pokrenuli su olimpijski karavan, koji će predvođen Srećkom, proći kroz Srbiju, sa ciljem širenja olimpijske ideje i duha olimpizma, ali i promocije Olimpijskog tima Srbije, koji će predstavljati našu zemlju na XXX jubilarnim  Olimpijskim igrama u Londonu!
U sredu, 25.04.2012. od 13.30h, u Osnovnoj školi „Momčilo Živojinović“ u Mladenovcu, održaće se trinaeste po redu „EkOlimpijske igre”, a sa đacima će se tom prilikom družiti Darko Živanović, maratonac i novi član Olimpijskog tima Srbije za London, kao i Vlade Divac, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije.
„EkOlimpijske igre“ čine četiri tematske celine. Na „Olimpijskom času“, koji se realizuje u saradnji sa organizacijom „Generations for peace“ deca kroz igru i druženje, uče o osnovnim olimpijskim vrednostima koje se stiču kroz bavljenje sportom. U okviru „Olimpijske bajke“, najmlađi školarci uče da, zahvaljujući svojim ljudskim i sportskim veštinama, postanu istinski heroji. Na času „Olimpijskog engleskog“, koji se realizuje u saradnji sa „British Council-om“, uče osnovne pojmove iz oblasti olimpizma na engleskom jeziku, dok se u okviru tribine druže sa sadašnjim i bivšim olimpijcima koji im prenose svoja iskustva i upoznaju ih sa jednim od olimpijskih sportova.
Ove srede, Darko Živanović će đacima u Mladenovcu približiti kraljicu sportova i posebno svoju disciplinu, maraton, u kojoj će nas predstavljati na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. On će sa najmlađima podeliti utiske sa maratona u Roterdamu, na kome je izborio olimpijsku vizu za London, i objasniti im šta treba da rade da bi pošli njegovim stopama.
Na Igrama u Londonu Olimpijski tim Srbije će, po prvi put u istoriji, imati svoju maskotu – Srećka!
U cilju boljeg upoznavanja javnosti, posebno najmlađih, sa novim članom Tima, Srećko predvodi olimpijski karavan na putu kroz Srbiju. Njegova uloga, kao člana Tima, je da u susret Igrama obezbedi nšto veću podršku za naše olimpijce i pomogne građanima Srbije da se identifikuju sa našim Olimpijskim timom.
Pre Mladenovca, „EkOlimpijske igre“ održane su u Pirotu, Kikindi, Vinči, Vračaru, Gornjem Milanovcu, Jagodini, Negotinu, Zemunu, Kruševcu, Borči, Voždovcu i Aranđelovcu, a do Olimpijskih igara u Londonu, oko 8000 osnovaca, imaće priliku da osete duh olimpizma, nauče nešto novo i postanu ambasadori olimpijskog pokreta u Srbiji.

 

Povezana vest:  Rukovodstvo OKS na Generalnoj skupštini Međunarodnog komiteta Mediteranskih igara