obradovic trening Troicki i KrajinovicaDAVIS CUP 2015
Obradović: Želimo pobedu, ali nećemo srljati

Selektor srpskih tenisera Bogdan Obradović rekao je da ne beži od činjenice da je Srbija favorit protiv Hrvatske u meču prvog kola Dejvis kupa, ali je istakao da on i igrači neće srljati niti davati pretenciozne izjave.
Pod budnim Obradovićevim okom danas su u novoj Hali sportova u Kraljevu trening odradili članovi srpske Dejvis kup reprezentacije Ilija Bozoljac, Predrag Krstin, Viktor Troicki i Filip Krajinović, dok Novak Đoković i Nenad Zimonjić u taj grad stižu sutra.
Srpski selektor rekao je novinarima da su članovi državnog tima zadovoljni uslovima i pažnjom kojom su obasuti sa svih strana.
-Pred odlazak na trening, posetili smo i srednjevekovni manastir Žiču, napunili baterije i sa puno pozitivne energije pristupili radu – izjavio je Obradović.
On je naveo da ne beži od činjenice da je reprezentacija Srbije u predstojećem meču favorit, pogotovo posle izjave hrvatskog selektora da su male šanse da se najbolji hrvatski teniser Marin Čilić priključi ekipi.
-Nećemo srljati, niti davati pretenciozne izjave. Idemo od meča do meča, polako, skoncentrisano i naravno pozitivnog razmišljanja. Želimo pobedu i to ne krijemo – dodao je Obradović.
Kako je naglasio, velika je želja svih u Teniskom savezu Srbije da se tenis populariše i van Beograda, zbog čega je Kraljevo i dobilo tu čast da bude domaćin istinskom teniskom spektaklu.
-Siguran sam da ćemo imati veliku podršku navijača, jer znam da Kraljevčani vole sport i da ne štede dlanove i grla. Ne očekujem nikakve probleme, verujem da će sve biti fer i korektno, jer i najmanji eksces bi štetio i našim igračima. Navijanje nama ide u prilog, a protiv rivala. Tako je svuda u svetu, tako će biti i u Kraljevu – zaključio je Obradović.
Meč prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa između Srbije i Hrvatske igra se u Kraljevu od 6. do 8. marta.

Povezana vest:  Nastavak meča Đoković - Anderson sutra od 14 sati